Зелені насадження Києва пора оновлювати

Літа стають дедалі спекотнішими. Враховуючи зміни клімату, треба змінювати підходи до міського озеленення.

З весни до осені у громадську приймальню Ганни Свириденко надходять скарги з приводу цвітіння дерев. Спочатку алергіки нарікають на тополі, потім на акації. У червні власники авто жаліються на липи, бо її пилок прилипає на автівки. У липні чуємо нарікання на шовковиці, плями від плодів якої, як кажуть господині, «хоч зубами гризи».

Більшість дорослих дерев – однолітки першої забудови району. Наприклад, ті ж тополі вже віджили своє. На думку Ганни Свириденко, місто має поступово замінювати зелений фонд новими деревами, враховуючи тенденції глобального потепління. Приміром, активніше висаджувати шовкунів. Ці дерева дають таку ж густу тінь, як їхня родичка, але не родить. Тому перепочинок під їхньою кроною не завдасть клопоту з пранням одягу.

@gannasvyrydenko.obolon

Літа стають дедалі спекотнішими. Враховуючи зміни клімату, треба змінювати підходи до міського озеленення.

♬ original sound – GannaSvyrydenko.Obolon

У рамках ініціативи #1000деревдляОболоні було висаджено сотні катальп та платанів. Вони більш витривалі в умовах міста та ефективно замінюють звичні нам тополі, каштани, липи та клени.

Якщо поруч з вами є дерева, які віджили свій вік та становлять небезпеку, зверніться у робочий час до приймальні за тел.: +380 93 076 3316. Тут вам допоможуть скласти заяву до «Київзеленбуду», аби це дерево зрізали, допоки це не зробив черговий буревій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.