Ганна СВИРИДЕНКО: відновлення зелених зон, благоустрій пляжів та створення об’єктів сімейного відпочинку – це пріоритети розвитку Оболоні (ФОТО)

29 березня правозахисник та громадський діяч Ганна Свириденко провела громадські слухання разом з мешканцями мікрорайону Оболонь-2, на місті незаконного будівництва автосалону за адресою Лайоша Гавро, 1.

«Незаконні будівництва на території нашої Оболоні – це зневага до мешканців мікрорайонів. Це заохочення непрозорих схем виділення землі та фактична легалізація корупційних дій. Страждають прості жителі. Незаконним будівництвам – не місце на Оболоні», – заявила Ганна Свириденко.

Вона зазначила, що будівництво автосалону забудовником ТОВ «Мезокред  Холдінг» розпочато з порушенням законодавства: «Це пряме і грубе ігнорування наших із вами інтересів. Чому ніхто не поцікавився і не провів консультації з нами? Що має бути тут – торгівельний об’єкт або дитячий майданчик? Зелений сквер, пам’ятна алея, спортивне містечко – ось що нам необхідно. Відновлення зелених зон, благоустрій пляжів та створення об’єктів сімейного відпочинку – це пріоритети розвитку Оболоні».

За думкою правозахисника,  громада Оболоні повинна володіти реальним правом вирішального голосу. Зараз, нажаль, цього права вона позбавлена.

Ганна Свириденко доповіла, що з метою перевірки законності знищення забудовником зелених насаджень в районну прокуратуру та до Державної екологічної інспекції у м. Києві, нею особисто направлено копію колективного звернення.

Також з метою перевірки дотримання  ТОВ «Мезокред  Холдінг»  вимог чинного законодавства у сфері містобудівної діяльності направлено копію колективного звернення до органу державного архітектурно-будівельного контролю.

Прокуратурою також враховано необхідність перевірки дотримання законності при отриманні забудовником декларації про початок виконання будівельних робіт із будівництва автосалону.

«Мене  турбує те, що відбувається в моєму рідному домі, рідному районі. Як юрист та правозахисник я надам всю необхідну підтримку для захисту законних інтересів і прав громади Оболоні», – зауважила Ганна Свириденко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.