Ганна СВИРИДЕНКО: «Правозахист Оболоні» працює спільно з мешканцями району

Правозахисник та керівник руху «ПравоЗахист Оболоні» Ганна Свириденко ініціювала проведення зустрічей з місцевими мешканцями з метою вивчення проблематики району, обміну практичним досвідом вирішення нагальних проблем та відпрацювання практики взаємодії з громадою.

8 та 9 квітня відбулася робоча зустріч з жителями будинків по вулиці Мате Залки 3/5, 7,  Лайоша Гавро 14, 14­А, Героїв Сталінграду 9-А, 15-А та 17.

«Організація «ПравоЗахист Оболоні» бореться проти незаконних будівництв. Ми прагнемо, щоб були відновлені зелені зони. Ми піклуємося про безпеку оболончан та підтримуємо творчий розвиток наших дітей. І найголовніше: ми забезпечуємо юридичний захист прав та інтересів мешканців Оболоні. Я знаю, що вони залишені наодинці зі своїми проблемами», – заявила Ганна Свириденко.

Під час зустрічі відбулося жваве обговорення складних умов проживання, адже людям набридла бездіяльність чиновників.

Перш за все, мешканців турбують питання роботи комунальних служб та оновлення інженерної інфраструктури. Важливими також є питання екології, відновлення зелених зон відпочинку, припинення незаконного будівництва, підвищення рівня безпеки оболонців.

Так, наприклад, жителі будинку 14­А, вже неодноразово зверталися зі своїми проблемами до діючих чиновників, але ті тільки розводили руками і нічим їм не допомогли.

«Ви самі бачите, що місцеві чиновники та депутати займаються вирішенням своїх особистих питань. Думка людей відверто ігнорується. Вважаю, що чекати допомоги нам нізвідки. Наше завдання – щоб думка громади була почута владою. І не тільки почута, але й стала вирішальною. «ПравоЗахист Оболоні» буде спиратися на підтримку мешканців району», – наголосила Гана Свириденко.

За її словами, сьогодні команда «ПравоЗахисту Оболоні» опрацьовує цілий комплекс питань, пов’язаних з практичним вирішенням нагальних проблем мікрорайону.

За думкою правозахисника, громадяни повинні знати свої права, вміти їх відстоювати. Саме для допомоги та захисту законних прав та інтересів оболонців вже більше двох років працює громадська приймальня.

Відвідувачі мають змогу отримати безкоштовну кваліфіковану юридичну консультацію з питань нарахування пенсій, виплат державної грошової допомоги, щодо статусів пільгових категорій, земельних питань, захисту від незаконного звільнення.

Кожен оболончанин гарантовано може розраховувати на роз’яснення правил роботи ЖЕКів, державних органів влади, питання щодо різних виплат та соціальної допомоги.

Ганна Свириденко також підкреслила, що лише спільними зусиллями та при підтримці мешканців району можливе практичне вирішення проблем Оболоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.