Ганна Свириденко: Ми бачимо справжню армію волонтерів по всій країні

Сьогодні в прес-центрі інформаційного агентства “Українські новини” відбулося засідання круглого столу на тему “Перспективи створення єдиного волонтерського руху в Україні.” У заході взяли участь: представники волонтерських організацій та журналісти. Ця тема дуже актуальна, бо наразі в Україні тривають бойові дії і багатьом людям, зокрема солдатам та переселенцям із зони АТО потрібна допомога.

Під час всієї зустрічі відбувалася дуже жвава дискусія. Присутні підтримали ініціативи Ганни Свириденко зі створення єдиного волонтерського руху. І вже після заходу почали активно діяти в цьому напрямку.

«Протягом останнього року Україна продемонструвала серйозну спроможність організувати волонтерський рух, змусила задуматися простих громадян над проблемами благодійництва, взаємодопомоги, самоорганізації суспільства задля вирішення вагомих проблем.

Сьогодні ми бачимо справжню армію волонтерів по всій країні. Але волонтерський рух потребує законодавчого забезпечення. Так як кожен із вас зустрічався із протидією нашим щирим починанням. Потрібен такий закон про волонтерство, який би максимально полегшив спілкування волонтерських організацій з представниками влади, унеможливив би втручання з боку різного роду фіскальних та інших перевіряючих структур, але водночас відсік би всіх, хто бажає спекулювати та наживатися на волонтерстві.

Також нам потрібне об’єднання усіх волонетрських рухів у єдину систему з єдиною інформаційною базою даних. Останнім часом допомога надається доволі хаотично, безсистемно, без врахування реальних потреб.
Ми масово купуємо кевларові каски та бронежилети, не розуміючи, якою є реальна потреба в цих речах, завтра кинемося купувати теплі шкарпетки та термобілизну. Давайте підходити до роботи системно. Думаю, було би не зайвим організувати найближчим часом з’їзд волонтерських організацій задля обміну досвідом і думками та створення єдиної системи взаємодії,- закликала Ганна Свириденко».

Подивитися трансляцію події ви зможете тут:

http://un.ua/rus/article/530664.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.