На Оболоні зафіксували 100 пошкоджень у тепломережі

«Київтеплоенерго» проводить гідравлічні випробування мереж. А оболонці розповідають про чергові прориви біля своїх будинків. Так, лише за 11 липня сталося чотири аварії в Оболонському районі: на Героїв Сталінграда, 49 і 53, на Архипенка, 12/1 і на Тимошенка, 11.

Ганна Свириденко  одразу ж відреагувала на звернення мешканців та звернулась до «Київводоканалу» щодо прориву на Героїв Сталінграда, 49. Щоб мешканці були з водою, будинки перемкнули на іншу лінію постачання. Аварію швидко ліквідували.

Згодом мешканці надіслали фото прориву на Архипенка, 12/1. Тут затопило всю придворову територію і навіть машини. Ганна Свириденко розповіла, що фахівці «Київтеплоенерго» проводили тут гідравлічні випробування. Вода подається під тиском, більшим на 25% від звичайного.

Зараз комунальники шукають кошти на ремонт труб. Як бути із постраждалими машинами? Якщо у власників є страховка, всі претензії можна висувати до «Київтеплоенерго», якщо нема – на жаль, це вже клопіт людей.

Ця історія яскраво ілюструє, що відбувається по всьому Києву. З початку літа «Київтеплоенерго» виявило 650 пошкоджень по всьому місту. І 100 з них – в Оболонському районі.

Проблема давня. Адже труби зношені на 80%.  Ремонтних бригад зараз мало – усього 30 на все місто.

Щоб дізнатись, коли такі перевірки будуть на вашій вулиці, і якщо бачите прорив труби, як сьогодні, звертайтесь на спеціальний сайт КМДА – https://1557.kyiv.ua/login/ чи дзвоніть на «15-57» або (044) 500-1557.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.