Шкільні укриття готують до 1 вересня. Чи буде безпечним навчання?

Як працюватимуть школи та садочки в умовах постійної ракетної загрози? Як Київ в умовах воєнної економіки готується до початку навчального року? І чим депутати Київради можуть допомогти у цих питаннях? Все це обговорювали на засіданні робочої групи Постійна комісія Київради з питань власності.

Місто вже перевірило 97% шкіл. У частині шкіл укриття в нормальному стані, деяким треба провести косметичні ремонти. Деякі заклади будуть працювати лише дистанційно.

Інший варіант – школа знаходить приміщення з укриттям поруч і домовляється, що діти та вчителі спускають під час тривоги сюди. Відстань до такого сховку має бути в межах 100 метрів.

Ті шкільні укриття, які в перші дні війни могли прийняти 800-900 людей, але не мають другого виходу, тепер розраховані тільки на 200 осіб. І це лише вчителі та учні. Врахуйте, що з 1 вересня у шкільні укриття не пускатимуть сторонніх осіб.

Щоб укриття відповідали стандартам, визначеним МВС, треба зробити в них ремонт та купити необхідне обладнання. В умовах воєнної економіки у міста втричі менше коштів на підготовку шкіл до нового навчального року, ніж планувалося.

Ганна Свириденко наголосила, що працює з управлінням освіти Оболонської РДА, щоб свій депутатський фонд використати винятково на ремонт укриттів у школах та дитсадках.

Враховуючи всі ці нюанси, кожна школа готує попередній план роботи. Батькам будуть пропонувати усі можливі варіанти навчання – очне, дистанційне, сімейне, індивідуальне чи екстернат. Швидше за все очно будуть вчитися першачки, учні других, п’ятих та десятих класів. Якщо на це погодяться батьки.

Та оскільки ми вперше почнемо навчання в умовах повномасштабної війни, плани можуть корегуватися.

До нього долучились депутат Київради Рустем Ахметов, голова Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, директорка Департаменту освіти та науки Олена Фіданян, а також представники Департаменту фінансів і Департаменту економіки та інвестицій КМДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.