Транспортна комісія – «за» укриття біля зупинок

На зупинках Києва потрібні укриття для захисту від обстрілів. Перший крок для їхньої появи зроблено. Проєкт рішення про створення захисних конструкцій біля зупинок наземного транспорту підтримала Постійна комісія Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами. Його підготували депутати Київради Ганна Свириденко, Олексій Окопний та Ігор Галайчук

Невдовзі проєкт рішення розгляне Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Далі – складання переліку місць, де такі укриття потрібні передусім, та підготовка проєктно-кошторисної документації.

Попереду багато роботи, але треба якнайшвидше створити у Києві мережу захисних вуличних конструкцій. Їх вже замовляють та використовують Харків, Дніпро, Одеса. Чому столиця має пасти задніх у питанні безпеки? Українські архітектори реагують на попит і пропонують різні моделі таких сховищ. Приміром, Харків обрав вуличні модулі-укриття Dot. Середня ціна одного – 200 тисяч гривень, а термін виготовлення – 5 днів.

Київ має запозичувати досвід Ізраїлю, де вуличні сховища розташовані через кожні 100-200 метрів. Оскільки військова загроза для міста не зникає, треба покращувати безпеку мешканців всіма можливими способами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.