Запрацює дитячий садок №206 на Мінському масиві

До приймальні дуже часто надходили зверення від мешканців Мінського масиву щодо того, що їхнім маленьким дітям не вистачає місць у комунальних садочках. Натомість, у дворі будинків на Полярній 13-15 стоїть занедбана будівля, яка раніше була дитячим навчальним закладом, а наразі стала місцем для дозвілля безхатчинків та неблагонадійних верств населення.

Будівля навчального закладу

Відповідно до рішення Київської міської ради «Про передачу майна територіальної громади міста Києва» від 2013 року, приміщення закладу було передано в оренду ТОВ «Колегіум «Олімп» на 2 роки і 364 дні. Надалі планувалось повернути функцію закладу дошкільної освіти. Дія договору закінчилась у жовтні 2016 року.Приміщення було звільнене. Будівля колишнього дитсадка останні роки не експлуатувалась і, як наслідок, була потрощена та пограбована: розбиті вікна, пошкоджений фасад, інженерні комунікації та внутрішнє оздоблення. Безхатьки і любителі спиртних напоїв знайшли собі тут притулок, постійно порушуючи громадський порядок. Місцеві мешканці регулярно викликали патрульну поліцію, але довгострокового результату від цього не було.

Головне наразі віднайти кошти для того, щоб дитячий садок запрацював як дошкільний навчальний заклад. Його потужность розрахована на більше 100 діток, які зможуть його відвідувати. Ми розуміємо, що процес реконструкції складний, довготривалий та вартісний. Але запит на кумунальний дитячий заклад надвисокий.

Ганна Вікторівна Свириденко бере на контроль це питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.