Волонтерам бракує матеріалів на маскувальні сітки

Наразі в Києві не чутно звуків канонади, проте війна нікуди не зникла. Доки вона триває, наш тил сумлінно працює. Із перших днів війни у школі №210, що на Йорданській, 22А, діє  волонтерський штаб. Тут плетуть маскувальні сітки та «кікімори».

Як готується камуфляж для армії, нещодавно бачила Ганна Свириденко. Докладно про процес роботи їй розповіла Лариса Дасик. Оболонці добре її знають. Вона не припиняє роботу для фронту з 2014 року. Два сини Лариси добровольцями пішли до лав ЗСУ. Поки хлопці боронять Україну на фронті, Лариса організовує небайдужих оболонців. Хоча на плетіння сіток збираються не лише оболонці. Долучаються кияни з інших районів, переселенці. В команді є навіть пенсіонери, яким виповнилося 74 роки!

Однак у штабі кажуть, що зараз не вистачає матеріалів та робочих рук, а маскувальні сітки вкрай потрібні нашим захисникам.

На заклик Ганни Свириденко допомогти штабу відгукнулись небайдужі. Нещодавно компанія «Ара-Кава» принесла у школу 300 мішків з-під кави. Їх команда волонтерів перетворила на «кікімори». Цей камуфляж потрібен нашим снайперам та розвідникам, щоб бути «невидимими» у лісі, степу, на луках.

Комплект такого «одягу» зараз коштує 1200-2000 грн. Але проблема в тому, що такого камуфляжу треба багато. Тому кожен маскхалат, зроблений волонтерами, це відчутна допомога бойовим підрозділам.

Для плетіння «кікімор» не потрібне спеціальне обладнання: тільки джутові мішки. Вони легкі та не набирають вологи. Та нитки (в’язальні, муліне) коричневого і зеленого кольору.

Основа для маскувального костюма – сітка прямокутної форми, розділена на три зони: перед, спина та рукава. Зона горловини вплітається дуже густо, далі – у шаховому порядку. З мішковини витягують нитки, протягують через спеціальну сітку, а потім поперемінно вплітають. Так костюм поступово «обростає шерстю». А вже на місцевості бійці можуть додати до нього місцевого «колориту» – вплести гілки, бадилля, осоку.

Якщо у вас є тканина, ганчір’я кольору хакі, пісочного, коричневого, а також вільна годинка, приходьте.

Принести тканину можна у будні з 9.00 за адресою: вул.Йорданська, 22 А, школа №210. Цікаве спілкування за корисним заняттям вам гарантують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.