Ганна Свириденко: «Ми повинні згуртувати наші зусилля на шляху збереження української культури»

Благодійний фонд підтримки ініціатив газети «День» вдруге покликав своїх друзів, партнерів, меценатів і авторів на весняну зустріч. Його президент Микола Гриценко,  зібрав гостей у затишному  історичному дворику Фонду на Андріївському узвозі.  Саме в цьому місці друзі і партнери газети «День» змогли познайомитися один з одним  та відчути себе єдиною командою, яка працює  для інтелектуального розвитку країни.

Правозахисник та відомий громадський діяч Ганна Свириденко із радістю прийняла   участь у  цій весняній зустрічі.

  «Щиро дякую за надану можливість прийняти участь у цій зустрічі. Це додаткова можливість для членів Фонду, його шанувальників та авторів газети підтримати розвиток та існування інтелектуальних гуртків, обмінятися думками, обговорити шляхи реалізації наших дій. З історії України ми пам’ятаємо, що саме товариства та об’єднання на зразок «Просвіти» або  братств багато зробили для збереження української мови, історії та літератури. Фонд газети «День» взяв на себе високу та відповідальну місію, адже просвітницька діяльність сьогодні, на жаль,  ще дуже слабко підтримується державою. Як громадський діяч та правозахисник можу підтвердити – благодійні акції можливі лише завдяки небайдужим патріотам. Тому ми повинні згуртувати наші зусилля на шляху збереження української культури»,- наголосила Ганна Свириденко.

Активісти Фонду це прекрасно розуміють, і намагаються своєю діяльністю допомогти розширити інтелектуальну карту нашої країни.

 «Всі роки, коли газета намагалася пробитися до свого читача, я жила з відчуттям «коли ж нарешті прийдуть наші». Ми почали збирати, вишукувати близьких людей в суспільстві, об’єднувати. Постає завдання бачити перед собою велике коло партнерів нашої країни, які розуміють, що потрібно інтелектуально переорати це поле. Саджанці уже готові. Ми уже багато чого надбали – це і дослідна ділянка, і літня школа журналістики… І є необхідність продовжувати цю роботу. Бо без інтелектуально сильного громадянина Україна буде легкою здобиччю», – сказала на відкритті акції «День» весняний» головний редактор газети Лариса ІВШИНА.

«Всього рік і три місяці існує наш Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День», та за цей час коло наших друзів реально зросло. Ми об’єднуємо тих людей, які не лише говорять, що «День» – це якісна газета, але які роблять все для того, щоб ця хороша газета та книги її бібліотеки потрапляли до все більшої кількості людей. – розповів під час заходу президент Фонду Микола ГРИЦЕНКО.

Також під час події Ганна Свириденко була нагороджена подячним листом за  благодійну підтримку просвітницьких ініціатив всеукраїнської  газети «День».

Нагадаємо, що нещодавно за підтримки Ганни Свириденко на Оболоні провели благодійну акцію «Великодній розумний кошик», під час якої бібліотеки району отримали більше 400 нових книг.

«Це реальний приклад оновлення сучасною літературою бібліотечного фонду району. І така робота буде обов’язково продовжена. Сьогодні Україна опинилася у важкому становищі. Йде реальна боротьба за існування держави. Тому зараз важливо підтримати все те, що нас об’єднує, що найскоріше встановить мир та порозуміння в Україні»-,  підкреслила Ганна Свириденко.

Також «День» весняний» узяв за приклад відкривати нові таланти. Цього року  зіркою став Микола ВОЛОШИН, випускник Київської гімназії  № 283 та член Всеукраїнської громадської козацької дитячої організації. Саме він зайняв перше місце у Всеукраїнському конкурсі на краще прочитанні віршів, присвячених 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.