Чи почує Київрада голос громади?

Мешканці району продовжують відстоювати свої права та брати участь у спільній боротьбі з незаконною забудовою біля Йорданського озера. І ось черговий здобуток.

Після звернень й вимог «Правозахисту Оболоні» та громади до різних інстанцій, зокрема до Окружного адміністративного суду м. Києва, який зобов’язав розірвати договір оренди земельної ділянки на перетині вулиці Лайоша Гавро та Московського проспекту з ТОВ «МЕЗОКРЕД ХОЛДІНГ» та вилучити з користування забудовника цю земельну ділянку, боротьба за озеро все ще триває. Адже рішення суду досі не виконується.

 Наразі прокуратура міста Києва нарешті звернулася до Господарського суду м. Києва з позовною заявою до Київради та забудовника про визнання недійсним договору оренди землі, укладеної між Київрадою та забудовником. Повідомляємо, що перше судове засідання з цього приводу  відбудеться 12 вересня 2014.

Враховуючи, що постанова Апеляційного адміністративного суду міста Києва залишила без змін ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва, та вступила вже в законну силу, справа залишилась за діючими депутатами Київради.

Нажаль, попередній склад Київради не давав жодного шансу на відстоювання законних інтересі та прав оболончан. Представники більшості, яка складалася з людей Черновецького та Партії регіонів, лише продавали землю за непрозорими схемами, нехтуючи думками простих людей. Мешканці Оболоні роками не могли добитися правди.

З обранням нової Київради з’явився певний шанс на позитивне вирішення щодо зупинення незаконної забудови та повернення цієї земельної ділянки у власність громади.

Сподіваємося, що можновладцям не байдужі інтереси людей і вони найближчим часом виконають рішення суду та накази оболончан, які вже звернулися до Київради з проханням виконати судове рішення.
В той же час викликає занепокоєння той факт, що проти законних вимог оболончан та виконання рішення суду постійно ведеться прихований, але активний жорсткий опір. Не дивлячись на те, що в країні перемогла революція Гідності, у владних структурах, у кулуарах Київради ще залишаються та працюють тіньові схеми, таємні домовленості.
Деякі депутати та окремі чиновники адміністрації відновлюють сумнозвісну практику «телефонного права». Чи за це стояв Майдан та гинули люди? Ні.

На Оболоні люди змушені роками відстоювати свої права та місяцями проштовхувати законне рішення суду щодо його виконання.

Хто цьому заважає? Ті старі кадри корупціонерів, які залишилися у «схемах» та мають величезні важелі впливу. Вони і сьогодні хочуть заробляти гроші на простих киянах. Вони знають, як не виконувати та затягувати судові процеси, адже мова йде про величезні прибутки у майбутньому.

Тому «Правозахист Оболоні» звертається до оболончан з проханням взяти активну участь у справі повернення колись квітучого куточку до власності громади!

Якщо цю справу залишити без активної підтримки самих мешканців, ми можемо програти, бо як кажуть у народі: «Один в полі не воїн».

Дякуємо тим небайдужим активістам, які, не дивлячись на залякування та погрози, залишаються відданими справі служіння людям: без вас нічого не буде!

Сподіваємося, що наш призов почують інші мешканці мікрорайону та зрозуміють, що лише спільними зусиллями можливе позитивне вирішення справи та остаточна перемога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.