«Ми є свідками гуртування українського суспільства», – Ганна Свириденко

Громадський діяч Ганна Свириденко взяла участь у весняній зустрічі, яку проводить благодійний Фонд підтримки ініціатив газети «День».

Саме президент Фонду Микола Гриценко започаткував традицію збору інтелектуального гуртка однодумців – партнерів, меценатів і авторів.

Завдяки його зусиллям та підтримці головного редактора газети «День» Лариси Івшиної діяльність цього об’єднання отримала високу оцінку серед представників творчої, наукової та політичної еліт України.

Як і в минулому році, зустріч відбулася на Андріївському узвозі – одному з найбільш шанованих інтелігенцією Києва місць.

«Сьогодні ми є свідками гуртування українського суспільства, яке творить новітню історію, зі зброєю бореться за існування. У нас народжуються нові герої, нові символи. На жаль, цей процес окроплений кров’ю та затьмарений втратами людських життів. У важкі часи науковці, представники культури завжди знаходяться на передовій зі своїм народом у спільному протистоянні проти викликів часу», – заявила Ганна Свириденко під час своєї промови.

Вона відзначила, що змінюються часи, але завдання не змінюються.

«В наших долонях, в наших устах і в наших думках ми зберігаємо найцінніше – мову, історію, культуру. Ми відповідальні за збереження духовного багатства України. В цих умовах я пишаюся тим, що маю честь бути у лавах однодумців, які формують інтелектуальний скарб нації», – відзначила Ганна Свириденко у своєму зверненні до колег.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.