Мешканці Оболоні допомогли українським бійцям

Вже більше року на сході країни палає збройний конфлікт, який був нам нав’язаний ззовні. Тисячі бійців щодня зі зброєю в руках захищають незалежність нашої держави.

З перших днів проведення антитерористичної операції на допомогу нашій армії прийшли українські волонтери. За короткий час цей рух став масовим, небаченим до цього феноменом, до якого приєдналися сотні тисяч мешканців міст та селищ України.

У важкий час саме з їх допомогою армія почала міцніти, українці своїми руками підняли її.

Одними з активними членів цього руху стали представники громадської організації «Правозахист Оболоні». Її лідер Ганна Свириденко добре відома у волонтерських центрах, військових шпиталях.

За рік допомоги армії було передано близько 2000 пар шкарпеток, 800 кг теплого одягу, величезну кількість їжі, речей особистої гігієни, постільної білизни, простирадл, спальних мішків, подарунків від дітей тощо. Крім того, учасникам АТО «Правозахист Оболоні» відправив близько 8 тисяч одиниць консервації.

Волонтери організації побували майже на всіх ділянках фронту: об’їздили Донецьку і Луганську область від Маріуполя і до Лисичанська.

Наразі війна триває, тому допомога від людей завжди потрібна не тільки фронті, а і бійцям, які знаходяться на лікуванні в госпіталях.

Цього разу активісти на вихідних відвідали Київський військовий госпіталь та передали допомогу від мешканців Оболоні, яка була зібрана під час проведення заходу з благоустрою Йорданського та Вербного озер.

Оболончани зібрали для бійців дитячі малюнки, солодощі, медикаменти, бритви, постільну білизну, продукти харчування та особисті обереги. Частина допомоги найближчим часом буде відправлена до Ірпінського госпіталю.

Волонтери та медики, які доглядають бійців в лікарні, передали слова великої подяки всім мешканцям Оболоні, які вклали частинку своєї душі та тепла для їх підопічних. Адже, за їх словами, сьогодні дуже скрутні часи і мало людей приносять допомогу пораненим солдатам.

«Наразі в травматології знаходитсья 26 бійців. У багатьох страшні травми, у деяких немає руки або ноги. Всі вони тримаються завдяки підтримці киян. Не вистачає ліків, харчування дуже пісне. На сьогоднішній день дуже скрутно, не вистачає найелементарнішого: білизни та майок, вже не кажучи про шорти чи милиці. Тому кожна допомога – на вагу золота», – зауважила Світлана Пікож, представник «Волонтерської сотні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.