Пес на пляжі «Вербний» – охоронець чи небезпечна тварина?

До приймальні «Правозахисту Оболоні» звернулися мешканці з будинку по вул. Приозерна, 10. Людей бентежить, що на пляжі «Вербний», який знаходиться через дорогу від їхнього будинку, живе величезний пес породи середньоазіатська вівчарка.

«Навпроти нас знаходиться будинок організації «Плесо». На нашу біду вони тримають великого собаку у клітці розміром 3 на 2 метри упритул до алеї, по якій гуляють люди. Зранку цей пес гавкає на кожного, хто проходить повз нього. Це продовжується і вночі. А гуляти з дітьми там взагалі небезпечно для їх здоров’я», – написав у листі до приймальні Георгій Іванович. Його підтримали ще чотири мешканці будинку.

У нічний час гавкіт собаки дійсно дуже сильно чути мешканцям навколишніх будинків. Тому Марина Кочур, керівник громадської приймальні «Правозахисту Оболоні», взялася розібратися в ситуації.

Представники Громадського руху побували на пляжі та поспілкувалися з власниками собаки. Виявилося, що він на території філії КП «Плесо» живе вже два роки. Робітники підібрали його щеням на цьому пляжі, бо хтось покинув.

«Його звати Умка. Я вперше чую, що він комусь заважає, навпаки люди приносять йому гостинці. А щовечора ми з ним гуляємо і діти його не бояться. Залюбки граються. Він у нас привитий від хвороб, – розповідає Олександра, власниця Умки. – Ми для нього спеціально зробили вольєр на нашій території. Так, він гавкає, але найчастіше на п’яних, вони дуже часто спеціально дражнять собаку».

Робітники «Плесо» стривожилися ситуацією, говорять, що не хочуть завдавати незручностей людям навколо. Але не мають куди забрати собаку.

«Звісно, найкраще було б перевезти собаку на іншу територію, щоб вона могла гавкати і не заважати людям. Тоді всім буде спокійніше, – прокоментувала Марина Кочур. – Шум від собаки – це порушення законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму. Це є адміністративним правопорушенням згідно статті 182 КУпАП. Тому я звернулася з офіційним листом до керівництва КП «Плесо» з проханням вирішити питання переміщення тварини подалі від пішохідної алеї. Впевнена, що для всіх сторін ця ситуація вирішиться якнайкраще».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.