З пляжу «Вербний» прибрали сумнівний шинок

До приймальні «Правозахисту Оболоні» неодноразово зверталися мешканці району зі скаргами на різні сумнівні заклади харчування та відпочинку. Зокрема багато звернень було щодо кафе на пляжі «Вербний». Люди зазначали, що саме через цей заклад пляж постійно забруднений. Вони просили вирішити питання незаконної забудови прибережної захисної смуги іхтіолого-ботанічного заказника «озеро Вербне». Крім того, через характерний контингент відвідувачів кафе, батьки змушені постійно супроводжувати дітей навіть старшого шкільного віку, не кажучи вже про приклад, який бачить підростаюче покоління.

В підтримку своєї ініціативи закрити кафе, оболонці зібрали понад 150 підписів і надали їх керівникові Громадської приймальні «Правозахисту Оболоні» Марині Кочур. Вона, як професійний та досвідчений юрист, передала скаргу людей в міську прокуратуру та Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища.

Громадська активістка Людмила каже, що довго придивлялась, як відвідувачі цього сумнівного закладу наводили безлад біля водоймища та забруднювали пляж. «Людям набридло таке свавілля і ми разом вирішили припинити це неподобство, адже чиновники зокрема КП «Плесо» закривали на це очі», – розповідає жінка.

Чиновники довго розглядали скарги, але нарешті дослухалися до вимог людей та відреагували. Тиждень тому почався демонтаж кафе на Вербному озері.

«Люди прийшли до приймальні «Правозахисту Оболоні» вже доведені до відчаю марною боротьбою з цим закладом «культурного відпочинку». Ліквідоване кафе було встановлено незаконно. Адже відбувалося порушення природоохоронного законодавства. Активно забудовувалася прибережно-захисна смуга іхтіолого-ботанічного заказника «озеро Вербне», – розповідає Марина Кочур, керівник громадської приймальні «Правозахисту Оболоні». – Відповідно до ст. 89 «Водного кодексу України» прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. Тобто забороняється будівництво баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів. Споруди, що не відповідають встановленим режимам господарювання, підлягають винесенню з прибережних захисних смуг. Добре, що завдяки ініціативі оболонців та постійним зверненням влада все ж відреагувала і почала демонтаж кафе».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.