Зробимо Оболонь краще власноруч!

У нашого району проблем вистачає. На жаль, їх не можна вирішити одним помахом чарівної палички. Оболонці втомилися чекати,  тому разом з «Правозахистом Оболоні» вже роблять комфортнішими власні двори, а на жовтень готуються до масштабного оновлення.

Необхідність виникла давно

Комунальники про свою роботу забули, максимум, що від них можна очікувати – це прибирання снігу взимку, а листя восени. Міські чиновники постійно звітують, про відремонтовані під’їзди та озвучують грандіозні плани на майбутнє, але ситуацію це не покращує. Проблеми як були, так і залишаються. А все тому, що показова активність перед черговими виборами та ремонт нашвидкуруч в одному-двох під’їздах задля самореклами, на критичну ситуацію не впливають.

Тому діяти потрібно усім спільно – разом на кілька годин стати до роботи і зробити власні двори та будинки чистими та комфортними. Як це організувати, придумали у «Правозахисті Оболоні». Люди, які бажають навести лад у власному дворі чи будинку, формують ініціативну групу з сусідів. Потім за спільним рішенням складають перелік того, що саме їм потрібно для облаштування двору. Пензлики, фарба, вапно, цемент, дерев’яний брус для лавок тощо. Зі сформованою заявкою вони звертаються до приймальні «Правозахисту Оболоні». І потім в назначений час їм завозять матеріали, і всі гуртом стають до роботи.

«На жаль, зарадити кожному окремо просто немає можливості. Тому пріоритет буде відданий тим оболонцям, які зуміли об’єднатися з сусідами, та спільно визначити, що негайно потрібно робити в будинку чи дворі, – пояснила Ганна Свириденко, лідер Громадського руху «Правозахист Оболоні». – Ми постійно прибираємо в своїй квартирі. Для цього є час та можливість. Ніхто не хоче жити в бруді. І я впевнена, що багато оболонців підтримають мене в тому, що наш двір – це теж частина нашого будинку. Тому  варто витратити зовсім не багато часу, щоб зробити власний двір комфортним та чистим. З матеріалами ми допоможемо».

Ви зі своїми сусідами готові брати участь у оновленні свого двору, власноруч зробити своє подвір’я приємнішим та комфортнішим? Тоді вас чекають у Громадській приймальні Ганни Свириденко за адресою: вул. Мате Залки, 10-в. Також дзвоніть нам за номером: 232-85-98.

Толокою відроджуємо українські традиції

На жаль, про традиції толоки почали забувати. Насправді толока – давній український звичай, коли люди всією громадою виходили для взаємодопомоги, якихось робіт, до чого закликали сусідів, родичів та товаришів.

Сьогодні «Правозахист Оболоні» пропонує не тільки відродити корисний та красивий український звичай, але й оновити свої подвір’я. По тому, скільки людей щодня

звертаються до приймальні Громадського руху, відразу зрозуміло, що потреба у Толоці назріла вже дуже давно.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ТОЛОЦІ

  1. Разом з активістами вашого будинку або під’їзду сформуйте ініціативну групу та зателефонуйте до приймальні Громадського руху «Правозахист Оболоні» за номером 232-85-98.
  2. Разом з ініціативними мешканцями свого будинку узгодьте план робіт, які можливо виконати під час проведення Толоки. Складіть перелік необхідних матеріалів. Зберіть підписи сусідів, які мають бажання до вас приєднатися та навести лад у власному дворі.
  3.  Оформлену заяву на участь у прибиранні віднесіть до приймальні Громадського руху за адресою: вул. Мате Залки, 10-в.
  4. Узгодьте з координатором дату, час та місце завозу матеріалів. У визначений термін зустрічайте машину з матеріалами та організуйте їх надійне зберігання до дня проведення Толоки.
  5. Зберіться на Толоку і разом з сусідами та друзями зробіть свій двір комфортним та чистим.

Після проведення Толоки будуть визначені переможці, які найкраще облаштували свої подвір’я. Нагороди для переможців будуть у таких номінаціях:

• Наймасовіша Толока – заміна вікон у під’їздах

• Найактивніша Толока – білення всіх під’їздів

• Найвеселіша Толока – новий дитячий майданчик у дворі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.