Невпинна робота заради щасливих дітей

Одне з головних завдань «Правозахисту Оболоні» забезпечити нашим дітям безхмарне та щасливе дитинство. Саме тому вже п’ять років активісти громадського руху постійно влаштовують дитячі та родинні свята, різноманітні конкурси та просвітницькі акції.

Турбуватися про підростаюче покоління – це один із головних напрямків роботи «Правозахисту Оболоні». Сюди ж входить і організація дозвілля для маленьких оболонців. Тому Громадський рух на чолі з Ганною Свириденко постійно проводить дитячі заходи. Зокрема конкурси та різноманітні свята.

«Одним із ключових напрямків своєї діяльності ми відокремили підтримку розвитку підростаючого покоління. Саме тому вже п’ять років проводимо різноманітні акції, метою яких є творчий та інтелектуальний розвиток дітей, допомога школам та дитячим садкам, облаштування місць для родинного відпочинку оболонців. Але найбільш улюбленими та масовими подіями є дворові дитячі свята», – підкреслила Ганна Свириденко.

У своїй роботі Громадський рух стимулює талановитих діток до розвитку. За час роботи  на Оболоні було проведено безліч конкурсів, один з них – конкурс дитячого малюнку «Твій улюблений казковий герой»: дітлахи принесли більше 500 своїх малюнків.

Багато заходів стають традиційними і їх чекають усі: і маленькі, і дорослі. «Долоньки-Оболоньки» ­ саме таке свято. Останнє таке дійство відбулося 19 вересня. На ньому підвели результати конкурсу дитячих малюнків та листів «Дякую солдату за мирне літо». Будинок-переможець, дітки з якого надіслали найбільше листів, отримав у подарунок новий дитячий майданчик.

До речі, створення розгалуженої мережі саме нових дитячих майданчиків –  це ще одна складова програми по захисту дитинства. У минулому році новий дитячий комплекс з’явився на вул. Маршала Малиновського, 28а. Вже найближчим часом новий майданчик облаштують за адресою вул. Маршала Малиновського, 32а. І ще один майданчик буде встановлено після 17 жовтня: його у якості призу отримає один з дворів-учасників Покровської Толоки.

«Сучасні комфортні та безпечні дитячі майданчики повинні бути встановлені у кожному дворі. Адже вони потрібні не лише діткам, які там граються та розвиваються, а й їхнім  матусям. Саме на сучасному майданчику матусі можуть чудово провести час зі своєю дитиною», – пояснила Ганна Свириденко.

Багато уваги приділяється і відновленню старих дитячих майданчиків. Лише за останній місяць «Правозахисту Оболоні» разом з мешканцями району вдалося відновити три майданчики: на вул. Маршала Малиновського, 36, вул. Приозерній, 8 та вул. Лайоша Гавро, 16.

Громадський рух «Правозахист Оболоні» активно співпрацює з Благодійним фондом підтримки ініціатив газети «День». Так, в рамках проекту «Розумний великодній кошик», школи Оболоні та військові навчальні заклади Києва отримали до своїх бібліотечних фондів книжки, що сприятимуть вихованню патріотизму, вивченню історії та культури України юними громадянами нашої держави.

Таланти твої, Оболонь

На своїх традиційних святах «Долоньки-Оболоньки» ми відкриваємо нові таланти. На сцені завжди виступають не запрошені профі, а місцеві талановиті юнаки та дівчатка. І гості свята завжди гаряче їх підтримують.

 Ірина Цходадзе, 6 років

Займається близько року в оболонському центрі творчості. Ідея записати до гуртка, щоб декламувати вірші, була мами Ірини, але дитині прийшлася до душі. «Мені дуже подобається розповідати вірші. В цьому році пішла до першого класу. Хочу і надалі виступати на радість людям», – каже Іринка.

Катерина Белорусова, 6 років

Два роки займається в оболонському центрі творчості. Туди її привів тато. Адже дитина хотіла професійно співати, наспівувала постійно і вдома, і для подружок. Наразі на заняття ходить три рази на тиждень. Батьки планують віддати Катрусю навчатися грі на піаніно. «Я захотіла співати, тому що це мені дуже подобається. Іноді я співаю разом із друзями. Адже подружки просять, щоб я їм заспівала. Коли я виросту, хочу стати співачкою», – розповідає Катруся.

Олена Міронова, 10 років

 Ідея декламувати вірші з’явилася у батьків випадково. Спочатку Олена займалася в оболонському центрі творчості танцями. А потім їй  запропонували записатися на декламацію віршів. І в доньки виявився талант декламатора. Крім того, вона ще й сама іноді складає вірші. За словами тата, це дуже допомагає їй в спілкуванні з оточуючими. Крім того, в школі постійно просять, щоб вона станцювала на святах, адже знають, що вона добре танцює. «Я встигаю і навчатися, і танцювати, і вірші розповідати. І мені все це дуже подобається. Та я ще не вирішила, ким хочу стати. Мені до душі  різні професії», – розповідає Олена.

Рожков Іван, 11 років

Навчається у 5 класі.  «Займаюся в оболонському центрі  творчості вже третій рік. Хотілося добре знати рідну мову, навчитися красиво розмовляти. Я вивчив багато віршів. І дуже хочу стати актором. Наприклад, таким як Богдан Ступка», ­ – каже Іван. «Сину дуже подобається декламувати вірші Шевченка. В школі, коли вчить вірші, ставлять тільки 12 балів», – розповідає мама Івана, Олена Валентинівна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.