КАЗКОВА ОБОЛОНЬ

Як маленькі оболонці самостійно наводять затишок та красу у власному районі

Біля будинку за адресою вул. Героїв Сталінграда, 9а причаївся справжній казковий двір. Його прикрашають герої із мультфільмів, різні казкові персонажі та фігурки. Таку красу зробили місцеві мешканці. Вони не чекали допомоги від комунальників чи влади, а самі дружньо прикрасили свій двір.

До справи всі разом

Головним ініціатором створення такого дива стала місцева пенсіонерка Любов Іванівна. А допомогли їй реалізувати таку ідею дітлахи з цього ж будинку.

«Два роки тому я вийшла гуляти з онуком, подивилася на пусте подвір’я і мені закортіло його оживити та зацікавити дітей. Тоді я зробила черепашку. Коли діти її побачили, в них загорілися очі. І вони разом вирішили зробити свій двір найкращим. Вже за два літа зроблено 15 експозицій», – розповідає  Любов Іванівна.

Коли діти разом з бабусею Любою, так вони її називають, батьки спокійні.  

«Коли діти зайняті ділом, їм ніколи займатися сторонніми справами. Дітей потрібно завжди займати ділом та довіряти їм», – розповідає жінка. Також Любов Іванівна зазначає, що діти, які прикрашали майданчик власноруч, потім дивляться за ним, щоб ніхто нічого не пошкодив. Вони цінують власну працю.

На майданчику постійно грається десь 15 діточок. Всі вони приймали участь у виготовленні експозицій. Приходять сюди гратися і дітки із сусідніх будинків. Вони також долучаються до благоустрою майданчику. Казкову хатку робили хлопці самостійно. Біля хатки зробили казкове болото з жабенятком, водяні лілії на озері та лебедів, яких виготовили із п’ятилітрових пляшок.

«Будемо робити Машеньку, адже в неї вже є її друг ведмідь. Його зробив наш сусід дідусь, якому 94 роки. Також він зробив для нас лелек. Він все життя вирізав різні вироби із дерева, тому із задоволенням допоміг прикрасити наш майданчик. А інший дідусь із сусіднього двору допомагав зробити крокодила», –  розповідає хлопчик Коля.

До майстрування майданчику долучилися всі сусіди, вони привезли квіти для клумбі, а двірники збирали порожні пляшки для озера. Всі разом навели лад у власному дворі.

Свято двору

З часу появи такої краси, у дворі започаткували нове свято – Відкриття дитячого  майданчика. «В червні ми його відкриваємо, а у жовтні закриваємо. На святі діти співають, танцюють та розповідають вірші для всіх присутніх», – розповідає Любов Іванівна. Саме так зустріли діти журналістів «Правозахисту Оболоні» і влаштували для них справжній концерт, адже, як виявилося, у Любові Іванівни був День народження. Жінку прийшли привітати діти зі всього будинку. А найактивніші  Коля, Даша та Діана із радістю співали пісні.  

Щоб діти не втрачали бажання підтримувати порядок у своєму дворі, активісти «Правозахисту Оболоні» запросили їх будинок взяти участь 17 жовтня у Покровській Толоці. Громадський рух надасть їм необхідні матеріали, щоб двір став ще кращим.  

­­­­­­­­

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.