Ганна Свириденко: Ми допоможемо дітям захищати свої права

За підтримки громадського руху “Правозахист Оболоні”в Києві в дитячому кінотеатрі «Кадр» в рамках проекту “Будуємо країну своїми руками” відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу дитячих малюнків, творів та фотографій на правову тематику. Автори яскравих малюнків та фотографій – учні тридцяти однієї школи Оболонського району. Діти зобразили власне бачення сфери прав дитини в Україні. Зокрема, як вони уявляють право на життя, освіту, медичне обслуговування, працю, відпочинок, спілкування.

Переможців визначили у п’яти номінаціях: найкращі малюнки, твори, мультфільми, фотографії та аплікації. Крім дипломів та подяк, школярі отримали і грошові від організаторів. Усього було нагороджено 60 дітей. Конкурс, який вже став традиційним, це не лише приємне свято для самих дітей.  Він нагадує суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими та здоровими у мирній країні. «Саме завдяки цим заходам дітки почали задумуватися над такими питаннями, як розбудова нашої демократичної країни, питаннями правосвідомсті, питаннями правової культури. Ми допоможемо дітям,і батькам, які прийшли на свято, задуматися, як захищати свої права»,- розповідає Ганна Свириденко

. Організатори та спонсори зазначають, що такі заходи – по-справжньому необхідні та важливі. Адже сприяють не лише розвиткові дитячої творчості, а й формуванню правової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.