Що робити, якщо замість оплаченої гарячої з кранів тече холодна вода

Раїса Гнатівна, що проживає на вулиці Мате Залки, 10-а, понад 5 років вимушена платити за гарячу воду, якою не користується. Адже замість оплачених послуг, з кранів часто тече холодна вода. «Київенерго» нам не постачає гарячу воду. Я інвалід, тому попросила соцпрацівника відвести мою заяву , щоб представник компанії здійснив замір температури води. Але «Київенерго» не зреагувало. Потім ми постійно дзвонили туди, але слухавку ніхто не брав. Тоді у відчаї я звернулася до приймальні Ганни Свириденко. Вона зробила депутатський запит, і одразу через тиждень прийшов представник «Київенерго». Дуже приємно, що ми не помилилися із вибором нашого депутата», – зазначає Раїса Гнатівна.

За словами жінки, у будинку на двох стояках уже давно немає гарячої води. Адже не працює циркуляція близько 5 років. «Подорожчала гаряча вода, мені, як пенсіонерці, нічим платити, тим паче, що лічильник накручує великі цифри, а води гарячої немає, ледве тепла, 27 градусів. Тому тепер вони мають зробити мені перерахунок з оплати гарячої води за ненадання якісних послуг»,- розповідає жінка. Крім того, за словами жінки , коли вона телефонувала в КМДА на гарячу лінію Кличко, їй повідомили, що на Оболоні таких 100 будинків, і їх дім давно стоїть на черзі. Тому, коли відремонтують у ньому циркуляційну систему, невідомо. «Мені дуже боляче, що представники « Київенерго» та 1551 – гаряча лінія мера Києва, не чують людей. Їм байдуже до наших проблем. Ми не повинні відчувати незручності через безвідповідальність міських комунальних служб». Втім, допоки ситуацію вирішують, містяни продовжують справно платити за холодну воду згідно з тарифом на гарячу.

Маєте право

Якщо ви вмикаєте кран із гарячою водою, а вона ледь тепла або взагалі холодна, ви маєте право на знижку або не платити за неї. Це передбачає постанова Кабінету Міністрів України № 151 від 17 лютого, «Про затвердження порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості». У ній сказано: вода вважається гарячою, якщо її температура – 50°С або вища. Якщо температура води від 45°С до 49°С, ви маєте право на 10% знижку на гарячу воду. Якщо від 40°С до 44°С – знижка на послугу 30%, тобто 70% вартості послуги. Нижче 40% вода вважається холодною, і ви повинні платити за неї, як за холодну. Комунальні підприємства не дуже хвилюються про те, щоб надати вам якісну послугу. Навіщо хвилюватися про сервіс, коли у вас монополія? Вибір у людей-то невеликий. Тому тільки ваша наполегливість допоможе відстояти ваші права.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.