«Правозахист Оболоні» допомагає захистити інтереси споживачів

Через економічну кризу та великі тарифи на опалення, активізувався процес облаштування житлового фонду загальнобудинковими тепловими лічильниками, що дозволяє значно скоротити витрати на опалення свого житла. Наразі, завдяки депутату Київради Ганні Свириденко, багато оболонців уже зітхнули з полегшенням. Адже житлові будинки № 2б, 6-а, 10Г на вулиці Приозерній та інші обладнали приладами вимірювання теплової енергії та взяли на комерційний облік. Серед них і будинок пенсіонера Царіна Івана Миколайовича, який довгий час домагався встановлення лічильника.

«Я звертався до різних організацій, щоб встановити тепловий лічильник, але мені відповідали, що встановлять його, якщо будуть на це кошти. Понад рік ніхто нічого не робив, та я не здався. Зібрав підписи на встановлення лічильника зі всього будинку і у вересні пішов до приймальні Свириденко», – розповідає Іван Миколайович.

За словами Івана Миколайовича, його сусіди дуже здивувалися, коли вже в кінці листопада 2015 року встановили лічильник у будинку, а вже в грудні взяли його на облік.
«Завдяки цьому в нас відбувається економія коштів, і ми платимо вдвічі дешевше. За минулий місяць нам нарахували вдвічі менше. Особливо з полегшенням зітхнули сусіди, у яких 3-кімнатні квартири, адже їм доводилося платити 1200 грн за опалення. Мені до встановлення лічильника нараховували 700 грн, а зараз – 300 грн, тобто суттєва різниця»,- каже Іван Миколайович.

За словами оболонця, у його будинку багато пенсіонерів, яким було нічим платити за комуналку. Тому всі вдячні Ганні Свириденко за те,що вона піклується про мешканців свого району.

Зазначимо, що після такого енергоефективного рішення, населення реально відчуває його ефективність у вигляді скорочення розміру оплати за спожиту теплову енергію. Адже, як показує практика, завдяки встановленню лічильника, можна досягати економії близько 30% теплової енергії і при цьому виключити залежність від недобросовісних дій постачальників тепла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.