Проблему збереження та реформування кінотеатру «Братислава» обговорять на спеціальній конференції

Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі фейсбук лідер громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» член фракції ВО «Батьківщина» у Київраді Ганна СВИРИДЕНКО у дописі присвяченому результатам робочої зустрічі з представниками департаменту культури КМДА.

IFrame

Ганна СВИРИДЕНКО повідомила, що відбулася робоча зустріч присвячена вирішенню проблеми збереження та реформування комунального кінотеатру «Братислава», що на Оболоні. У зустрічі також взяли участь її колега по фракції Олександр Поживанов, який є секретарем постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики, заступники директора департаменту культури КМДА Микола Шуляк та Сергій Анжияк і директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич.

«Мені вдалося донести ті пропозиції та застереження, які я почула на зустрічах з експертами. Тож позиція департаменту культури по цьому питанню наступна:

1. Принципово підтримують ідею збереження на місці «Братислави» культурного центру і готові обговорювати його призначення та функціональність.

2. Кінотеатр в існуючому форматі – це архаїзм, тому необхідно його реформування.

3. І головне. Готові до публічного обговорення цього питання з професіоналами у форматі конференції чи круглого столу», – пише Ганна СВИРИДЕНКО.

Також лідер громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» наголосила, що «така відкрита та конструктивна позиція дозволяє нам вийти на той перспективний формат дискусії, коли на одному майданчику зможуть зустрітися усі зацікавлені сторони: влада, громадськість та експерти і потенційні інвестори. Гадаю, це стане важливим та корисним досвідом для нашого міста у сфері вирішення проблем управління майном громади та його модернізації і реформування. Тож, запрошую усіх зацікавлених осіб долучатися до цього процесу. Буде корисно і цікаво».

Нагадаємо, що наразі тривають консультації з експертами та громадськими активістами щодо напрацювання пакету альтернативних пропозицій до проекту Концепції розвитку кінотеатрів міста Києва, розробленою департаментом культури КМДА, КП «Київкінофільм» та Київським інвестиційним агентством і якою передбачається будівництво на місці комунального кінотеатру «Братислава» багатоповерхового житлового будинку. Зокрема до цього процесу вже долучилися координатор акції «Врятуй «Жовтень» Сергій Щелкунов, відомий києвознавець Семен Широчин та експерт з питань архітектурного модернізму Лев Шевченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.