“БРАТИСЛАВА” СТАЛА ЦЕНТРОМ РОЗУМНОГО ДОЗВІЛЛЯ ДЛЯ МІСЦЕВОЇ ГРОМАДИ

Вдихнути нове життя в комунальний кінотеатр «Братислава», який, до речі, закрили ще
в грудні, та перетворити його на центр культурного дозвілля запропонувала депутат Київради Ганна Свириденко. І вже декілька місяців разом з оболонськими активістами веде боротьбу за збереження будівлі та ревіталізацію її у сучасний культурно-громадський центр.
Тому в рамках громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» нею був організований від-
критий лекторій «Оболонь – Terra In cognita». На думку організаторів, такі заходи за участю
дослідників історії Києва, краєзнавців та експертів, які популяризують знання про Оболонський район та будуть сприяти підвищенню престижу району та його нематеріальної собівартості в очах самих оболонців, а також збільшувати рівень місцевого патріотизму та здатність громади відстоювати його самобутність та традиції від зазіхань і знищення, наразі надто типового явища для сучасного Києва.

Відкрив проект своєю доповіддю дослідник історії та архітектури Києва Семен Широчин.
Він розповів багато цікавинок та фактів про історію рідної Оболоні, як зароджувався та розвивався наш житловий масив.

«Ми спеціально організували про ведення лекцій у приміщенні «Братислави», аби продемонструвати, що в його стінах можна створити прекрасний центр дозвілля. Іноді все ж таки ми чуємо, як сьогодні намагаються забрати у громади кінотеатри, дитячі садочки, школи і на їх місці побудувати житлові комплекси. Ми взагалі можемо потонути у бетонних джунглях. Та я впевнена, що завдяки таким лекторіям, ми можемо продемонструвати, що сьогодні комунальне майно, і зокрема кінотеатри, можна використовувати досить різноманітно та з користю для громади», – запевнила депутат Київради Ганна Свириденко.

«Аби ідею втілити в життя – достатньо волі депутатів. Я підіймала це питання, зокрема, на комісії культури Київради. Ми зустрічалися з представниками департаменту культури КМДА, КП «Київкінофільм» та домовились, що у вересні проведемо ряд конференцій з цієї проблеми.

Будемо залучати до обговорення представників громадськості, бізнесу й влади та шукати відповіді на питання: як можна ревіталізувати кінотеатр», – зазначає Ганна Свириденко.

Цього з нетерпінням очікують і місцеві мешканці, бо хочуть, щоб їх улюблена «Братислава»
перетворилася на місцевий центр громадського та культурного життя району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.