Проблема збереження комунальних кінотеатрів Києва об’єднує представників різних політичних сил

Ганна Свириденко разом з трьома депутатами Київради зареєструвала проект рішення, за яким столичні комунальні кінотеатри мають отримають 30 млн. гривень на капітальний ремонт.

Чергова маленька перемога у справі порятунку комунального кінотеатру «Братислава» здобута. Адже депутат Київради від Оболоні, лідерка громадської кампанії «Врятувати Братиславу», Ганна Свириденко разом з колегами по депутатському корпусу: Олесем Маляревичем, Олександром Бродським та Михайлом Буділовим зареєстрували проект рішення Київради, яким передбачаються зміни до Комплексної міської цільової програми «Столична культура 2016-2018», щодо виділення 30 млн. гривень протягом двох наступних років на капітальний ремонт приміщень комунальних кінотеатрів та модернізації обладнання для кінопоказу.
Як ми знаємо, саме відсутність у бюджеті міста фондів для проведення дослідження стану та подальших ремонтних робіт, стали однією з причин зупинки роботи одного з осередків культурного життя Оболонського району – комунального кінотеатру «Братислава».

«Як ви пам’ятаєте, ми проводили консультації та широкі відкриті дискусії з експертами, представниками влади та громадськості, щодо того, яким має бути подальша доля «Братислави». І першим пунктом дорожньої карти вирішення проблеми, що нам вдалося напрацювати, стало проведення технічної експертизи стану будівлі та з’ясування необхідності та доцільності її збереження в існуючому вигляді або перебудови. Тож я, як депутат Київради виступила з ініціативою закладення у міський бюджет відповідних коштів», – коментує подію Ганна Свириденко. «Я розуміла, що для того, аби проект мав більше шансів на позитивне голосування, необхідно знайти союзників – депутатів, що мають схожі проблеми у своїх районах. І, завдяки співпраці з директором КП «Київкінофільм» Денисом Хомичем, нам вдалося зареєструвати документ, на якому окрім мого, були ще підписи Олеся Маляревича з «Солідарності», Олександра Бродського з «Єдності» та Михайла Буділова зі «Свободи». Ми відразу знайшли порозуміння у цьому питанні, адже у кожного з нас є своя «Братислава». Це кінотеатри «Краків» на Русанівці, «Кіото» на Лісовому та «Ім. Гагаріна» на Сирці. Ми не маємо права допустити, щоб вони занепадали, як осередки культурного життя районів міста, та, в решті решт, перетворилися б на стихійні звалища, місця, де б пиячили та вживали наркотики, або на чергові будівельні майданчики, розташовані впритул до житлових будинків», – наголосила Ганна Свириденко.

Зі свого боку ми, оболонці, можемо лише, як кажуть, «тримати кулаки на удачу», аби й інші представники нашого міського парламенту продемонстрували таку ж відповідальну позицію та підтримали цю ініціативу. Бо коли представники чотирьох різних фракцій, обраних у зовсім різних районах нашого міста, виступають співавторами одного проекту рішення, то це, якнайкраще, демонструє реальну значущість проблеми та необхідність її рішення. Адже воно дозволить запустити довгоочікуваний процес модернізації столичних комунальних кінотеатрів, адаптації їх під сучасні потреби киян та перетворення на поліфункціональні громадсько-культурні центри, яких так потребує громада Оболоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.