Статут територіальної громади Києва: депутатка визначила ключові питання у сфері комунальної власності

Депутатка визначила ключові питання у сфері комунальної власності, які мають бути врегульовані у новій редакції Статуту територіальної громади міста Києва.

Під час першого засідання комітету з підготовки Концепції Статуту територіальної громади міста Києва було визначено основні напрямки роботи та першочергові заходи, а також вирішено створити 13 тимчасових робочих груп, які відповідатимуть за окремі розділи Концепції Статуту та доопрацьовуватимуть проект цієї Концепції.

Про те, які стратегічні питання має опрацювати робоча група, яка буде займатися Розділом “Матеріальна та фінансова основи територіальної громади” повідомила одна з учасниць засідання, депутатка Київради Ганна Свириденко.

На своїй сторінці Facebook вона виклала своє бачення проблеми.

Де зазначила, що “працюючи на посаді першого заступника постійної комісії з питань власності, я неодноразово звертала увагу, що дуже багатьом важливим проблемам у цій сфері не було приділено належної уваги або вони розкривалися досить поверхнево.

Незважаючи на те, що комунальна власність є економічною основою місцевого самоврядування. Тому вважаю, що у Статуті мають бути чітко регламентовані такі питання, як комунальне майно міської громади; суб’єкти та об’єкти права комунальної власності в місті, комунальні підприємства, установи та організації; управління та розпорядження об’єктами комунальної власності у місті та корпоративними правами міської громади; захист прав комунальної власності; правовий режим державної власності в місті, тощо. Крім того, у разі необхідності, статті Статуту мають бути деталізовані та розвинуті відповідними додатковими актами Київської міської ради”.

Робочі групи будуть сформовані протягом 7 днів, за цей час члени комітету мають визначитися та надати інформацію заступнику голови Комітету з підготовки Концепції Статуту, заступнику голови КМДА Олексію Резнікову щодо участі в тих чи інших робочих групах, інформацію щодо попереднього складу обраної робочої групи та пропозиції щодо плану й форми роботи з представниками громадськості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.