У Києві на Йорданському озері проведуть роботи з благоустрою

На Йорданському озері, що в Оболонському районі Києва, будуть проведені роботи з розчищення та благоустрою.

Відповідним проектом розпорядження КМДА передбачається виділення 800 тис. грн. на розчищення та благоустрій озера, в тому числі проектні роботи, які будуть передбачати розробку проектної документації з реконструкції гідротехнічних споруд.

Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук Ганна Свириденко, депутат Київради, обраний від Оболонського району Києва. У дописі зазначається, що на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики підтримано проект розпорядження Київської міської державної адміністрації “Про забезпечення на 2017 рік природоохоронних заходів у місті Києві та перерозподіл видатків, передбачених Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) на 2017 рік у бюджеті міста Києва”. Ним передбачено виділення 800 тис. грн. на розчищення та благоустрій озера Йорданське в Оболонському районі міста Києва, включаючи проектні роботи, які будуть передбачати розробку проектної документації з реконструкції гідротехнічних споруд. Головними розпорядником та одержувачем коштів стає департамент міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА і КП “Плесо”. Після надання витягу з протоколу засідання постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, відповідальний підрозділ має подати відповідне розпорядження на підпис меру Києва Віталію Кличку.

У своєму коментарі Ганна Свириденко наголосила, що громада Оболоні вже давно чекала на це рішення. “До мене неодноразово зверталися виборці з наказом вирішити проблему благоустрою Йорданського озера. Починаючи з 2015 року, я, та моя колега по фракції (ВО “Батьківщина”, – ред.) Марина Кочур, неодноразово комунікували з відповідними інстанціями щодо вирішення цього наболілого питання. Наприклад, передбачити відповідні роботи у проекті Комплексної цільової програми екологічного благополуччя та безпеки міста Києва на 2016-2018 роки. Без сумніву, ця водойма потребує проведення комплексних заходів з приводу обстеження, розчистки перепускних каналів, благоустрою рекреаційних та пляжних зон та еколого-біологічної очистки. Їх реалізація, безумовно, дозволить покращити як екологічний стан, так і естетичний вигляд Оболонського району. Гадаю, що нам вдалося привернути увагу до проблеми та обґрунтувати нагальну необхідність її вирішення”.

Йорданське озеро є однією з “гарячих точок” Києва. Там вже кілька років триває протистояння громади та комерційної фірми з приводу незаконної забудови берегової смуги цієї водойми. Нещодавно Київрада не підтримала проект рішення, розроблений фахівцями ГО “Правозахист Оболоні”, яким передбачалося розірвати договір оренди земельної ділянки через невиконання орендарем своїх зобов’язань, зазначених у відповідній угоді, а також порушення вимог Земельного та Водного кодексів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.