План відродження аварийного коммунального кінотеатру «Братислава» відкрито обговорять на спеціальному «круглому столі»

Про це, а також про деталі проекту з ревіталізації закладу розповіли під час ефіру на ТРК «Київ» депутат Київради, лідер громадської кампанії «Врятувати Братиславу» Ганна Свириденко та голова наглядової ради ГО «Київ ІТ кластер» Максим Дибенко.

Ганна Свириденко повідомила, що за півтора роки активності громадської кампанії «Врятувати Братиславу» було напрацьовано низку критеріїв до потенційного проекту відродження закладу, які б задовольнили місцеву громаду. Серед них збереження будівлі, адже існував ризик зведення на її місці багатоповерхівки. Розширення її функцій: щоб до демонстрації кінофільмів додалися можливості проведення навчальних, культурних та громадських заходів. А також оперативність реалізації, адже зараз будівля не функціонує і ще одна зима без ремонту та опалення може призвести до її руйнації.

За попередньою оцінкою цим та іншим критеріям відповідає проект запропонований ГО «Київський ІТ кластер», деталі якого пояснив глядачам каналу Максим Дибенко. Так, за його словами, «Братислава» має стати місцем, де ідеї представників київського сектору сучасних технологій мають перетворитися на реальність, бути апробованими та підготовленими до використання. Але це не буде суто проект для розвитку ІТ-бізнесу, адже його соціальній складовій автори теж приділили значну увагу. Так Київ отримає можливість для використання та запровадження у міській інфраструктурі розробок вітчизняних стартаперів та винахідників, а молоді ІТшники зможуть отримати поради та консультації від досвідчених колег. Також передбачається запровадження спеціалізованих навчальних програм для дітей та юнацтва, підтримка проектів талановитої молоді, навіть, буде чим зацікавити людей похилого віку. А 10% усіх можливостей Центру буде абсолютно безкоштовною за «карткою киянина».

Окрім цього у будівлі буде постійно працювати модернізований кінозал та приміщення для інших потреб оболонської громади, як, наприклад, гуртки самодіяльності, збори для створення ОСББ чи обговорення важливих питань життя громади.

 Ганна Свириденко також наголосила, що, аби проблема отримала комплексне рішення, вона, як депутат Київради ініціює створення скверу навколо «Братислави», до облаштування якого можуть долучитися приватний бізнес з IT-кластеру.

Учасники ефіру розповіли про процедуру, яку необхідно пройти аби цей план почав діяти. Проект рішення вже отримав схвальний висновок постійної комісії Київради з питань власності. Тепер його винесуть на публічне та відкрите обговорення у форматі «круглого столу» за участі представників місцевої громади, органів влади і місцевого самоврядування, ІТ-бізнесу та експертів. Далі буде ще обговорення у комісіях з питань бюджету та культури, і лише після цього він буде винесений до сесійної зали, де міські депутати вирішать чи бути «Братиславі» новим центром громадського, культурного та економічного життя Оболоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.