Парковка на Вербному: громада вже за півкроки до перемоги

Профільні комісії Київради підтримали проект рішення депутатів Свириденко та Кочур, яким унеможливлюється облаштування паркувального майданчика неподалік берегів іхтіологічного заказника.

Вже більше чотирьох місяців триває спротив мешканців Оболоні намаганням ділків з ТОВ «Кепітал Менеджмент» облаштувати паркувальний майданчик неподалік озера Вербне. Хвилю обурення громади викликала зухвале знищення чималого шматку зеленої зони біля берегів водойми, яка, особливо у літній період, є надзвичайно популярним місцем відпочинку та прогулянок у оболонців. Лише оперативні, рішучі та злагоджені дії місцевих мешканців та міських депутатів дозволили зупинити закатування у асфальт цієї оази, яке, між іншим, відбувалося без наявності повного пакету дозвільної документації та з порушеннями діючих правових норм.

Однак, незважаючи на фактичне припинення робіт, ситуація вимагає створення необхідних правових підстав, аби так звані «девелопери» навіть і думати забули про береги Вербного. Тож, команда «Правозахисту Оболоні» у Київраді на чолі з Ганною Свириденко внесла відповідний проект рішення «Про внесення змін до таблиці 1 до додатка 5 до рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року №242/5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів у м.Києві» від 21.09.2017 №08/231-2212 ПР». За такою довгою назвою документа приховується єдине – виключити місце,на якому розгорнулося чергове зіткнення оболонців з будівельним лоббі, з переліку дозволених для облаштування автостоянок. Враховуючи значний суспільний резонанс та розголос, а також факти порушень під час облаштування об’єкту, члени Постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами та Постійної комісії соціально-економічного розвитку та бюджету підтримали цей проект наших депутатів, а й відповідно й вимогу оболонців.

Тепер, після того, як проект рішення пройшов обговорення у комісіях, його буде винесено на сесію Київради, де міські депутати зможуть винести остаточне рішення. Тож, залишилося зовсім небагато, а ми будемо сподіватися, що рішення депутатського корпусу буде на користь Оболоні, Вербного та усіх, хто не бажає спотворення однієї з природних перлин району.

А винні мають понести справедливе покарання за такі наміри. Адже після депутатського звернення Ганни Свириденко Державна екологічна інспекція провела перевірку фактів порушень під час відповідних робіт та знайшла підстави для застосування адміністративної відповідальності. Бо «Правозахист Оболоні» нікому не дозволить безкарно спотворювати рідний район.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.