Учасники зборів громади Оболоні підтримали місцеву ініціативу проти забудови берегів Йорданського озера

У Вербну неділю біля скандальної земельної ділянки на березі Йорданського озера відбулися збори оболонської громади. Але їх порядок денний був зовсім несвятковий. Люди втомилися жити, як на пороховій діжці, постійно очікуючи на старт будівництва поруч з їх домами та перетворення зеленої зони на майданчик з асфальту та бетону.

Тож присутні охоче підтримали ідеєю розпочати місцеву ініціативу з метою домогтися підтримки Київрадою проекту рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки між Київрадою та ТОВ «МЕЗОКРЕД ХОЛДИНГ». Цей документ, розроблений юристами ГО «Правозахист Оболоні» за участі місцевих активістів, був представлений громаді та отримав схвальні відгуки від учасників зборів. Адже він дає можливість повернути питання Йорданського на розгляд Київради. А найголовніше, що ініціатором цього рішення стає ані мер, ані органи влади, ані депутати. Їм стають саме оболонці.

Як на вдалося з’ясувати серед учасників мітингу, місцеві мешканці були налаштовані дуже рішуче і висловлювали свою готовність активно збирати підписи та йти до Київради аби їх вимоги були почуті. «Впевнена, що тисячі підписів оболонців на підтримку цієї місцевої ініціативи стануть вагомим аргументом, аби депутати прийняли рішення в інтересах мешканців нашого району, як це вже сталося, коли ми разом відбили зазіхання ділків облаштувати паркмайданчик на березі Вербного озера»,- зазначила лідер громадського руху «Правозахист Оболоні» Ганна Свириденко.

Нагадаємо, що вже більше чотирьох років «Правозахист Оболоні» та мешканці району пліч о пліч стоять на захисті Йорданського та не дають забудовнику перетворити його на зливну канаву.

Збір підписів вже розпочався. Долучайтеся!

Як нас проінформували члени ініціативної групи, повідомлення про початок збору підписів на підтримку місцевої ініціативи проти забудови берегів Йорданського озера було зареєстровано у секретаріаті Київради вже на наступний день після проведення зборів. Тепер у громади є 30 днів для збору необхідної 1.000 підписів на підписних листах встановленого зразка. «Правозахист Оболоні» та Ганна Свириденко запрошують усіх приєднуватись до місцевої ініціативи з порятунку зеленої зони на березі Йорданського і чекають всіх охочих допомогти у приймальні за адресою вул. О.Архипенка, 10 В (вхід з торця) та інформаційних наметах «Правозахисту Оболоні», які з’являться на вулицях нашого району протягом тижня.

Давайте разом покажемо забудовникам, хто на Оболоні хазяїн!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.