«Братислава»: громада обрала фасад, проект капремонту вдало пройшов експертизу, а гроші на початок робіт закладені до бюджету міста

2018 рік став поки що найрезультативнішим у діяльності громадської кампанії «Врятувати «Братиславу». Незважаючи на постійні спроби дискредитації її активістів та намагань повернути цю справу у річище сумнівних проектів з боку посіпак забудовників, яким дуже не хочеться втрачати такий ласий шматок, ми можемо стверджувати, що перетворенню комунального кінотеатру на сучасний громадсько-культурний центр – бути!

Проект готовий

«Відтепер ми маємо повністю готовий проект капітального ремонту закладу, який народився у численних зустрічах з громадою, дискусіях та експертизах. Це дозволило нам максимально врахувати запити та потреби людей під час його розробки. Його реалізація дозволить створити у нашому районі потужний мультифункціональний громадсько-культурний центр», – наголосила лідер громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» Ганна Свириденко.

Ось лише декілька з майбутніх можливостей закладу. Великий зал – кіноконцертний, для виступів естрадних артистів, танцювальних та хорових колективів. Малий зал – кінозал з естрадою, для сольних виступів артистів та лялькових вистав. Новий зал – кінозал з місцями, що трансформуються, який перетворюється в літературну вітальню для творчих зустрічей або театральну студію.
Передбачено конференц-зали. Танцювальна хореографічна студія має окремий вхід і може працювати автономно від комплексу. Простір двору буде використовуватися для проведення вечірніх кіносеансів у літній період, а естрада підійде для урочистих або сімейних подій.

Нова споруда повністю пристосована для маломобільних груп населення. Всі зали мають місця для людей з вадами слуху.
Цей проект пройшов визначену законодавством експертизу та повністю готовий до реалізації.

Зовнішній вигляд оновленої «Братислави» обрали самі оболонці

За ініціативи лідера громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» Ганни Свириденко на Оболоні пройшли вибори майбутнього фасаду комунального кінотеатру «Братислава». Яким буде зовнішній вигляд визначили більше тисячі мешканців району, а варіант-переможець набрав 70,33% голосів оболонців.

Переможцем став варіант, який за задумом архітекторів зберігає об’єм та форму споруди. Обрані світло-коричневі тони, будуть нагадувати стару «Братиславу», і відремонтована будівля буде залишатися гармонійно вписаною в загальний архітектурний стиль забудови мікрорайону.

«Я щиро вдячна усім тим оболонцям, які не залишилися осторонь і визначили, яким буде обличчя відремонтованої «Братислави». Я вважаю, що це дуже важливий показник громадської зрілості та відповідальності за те, що відбувається у нашому районі, а також готовності самим брати участь у позитивних змінах», – подякувала небайдужим громадянам Ганна Свириденко.

Кошти «вибили»

Чи не найбільше зусиль під час підготовки пропозицій до міського кошторису на 2019 рік довелося докласти аби «Братислава» нарешті потрапила «на радари» міської влади.

Але це було одне з ключових завдань, які наша команда у Київраді ставила перед собою. Додавало оптимізму те, що департамент культури КМДА мав спільну позицію і також вимагав виділити кошти на капітальний ремонт комунальних кінотеатрів Києва, у тому числі й «Братислави».

Тож, наполеглива робота у цьому напрямку дала свої результати. В останню мить, лише завдяки правці Ганни Свириденко, внесеної вже з голосу у сесійній залі, комунальний кінотеатр потрапив до переліку тих об’єктів культурної сфери, які почнуть ремонтувати у наступному році.

«Безумовно, 5 млн. гривень – це лише початок і ми будемо боротись, аби збільшити цю суму за рахунок резервного фонду. Це є однією з ключових вимог нашої фракції «Батьківщина», і я маю у цьому питанні повну підтримку та розуміння з боку членів нашої команди, які дуже добре розуміють важливість реалізації цього проекту для мешканців Оболоні», – такі плани щодо збільшення фінансування цього проекту окреслила Ганна Свириденко.

Отже ми можемо привітати усіх оболонців, які були небайдужі до долі «Братислави» і були з нами поруч під час боротьби проти горе-реконструкторів за збереження цього закладу із вдалим завершення дуже важкого етапу нашої спільної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.