Програма підтримки ОСББ та ЖБК Оболоні: як мешканцям не залишитися сам на сам з проблемами будинків?

Ганна Свириденко ініціювала програму підтримки ОСББ та ЖБК Оболонського району. Її мета – допомогти сусідам-оболонцям ефективно використати усі можливості для того, аби вирішити гострі нагальні проблеми будинків ОСББ та ЖБК, які через недосконалість законодавства вже набувають загрозливих масштабів.
Якщо у ініціативної групи вашого будинку є бажання утеплити, зробити ремонт або технічне переоснащення будинку, але не знаєте з чого почати – зробіть перший крок: зверніться до приймальні Ганни Свириденко.
«Досвідчені експерти допоможуть скористатися міськими механізмами розвитку ОСББ та ЖБК. А моя команда правників забезпечить для цього належну юридичну підтримку. Ця програма дієва, реальна, доступна. Вона дозволить нашим домівкам стати більш комфортними. Ініціативні мешканці отримують тільки переваги від модернізації та благоустрою для своїх багатоповерхівок», – зазначає Ганна Свириденко.
​В межах програми жителі Оболоні мають змогу отримати:
· Консультацію фахівців щодо можливостей вирішення проблем підвищення енергоефективності, ремонту та технічного переоснащення будинків ОСББ та ЖБК.

· Експертну допомогу в підготовці проектів, заявок на участь у міських програмах розвитку для ОСББ та ЖБК.

· Юридичну підтримку процедури участі у відповідних конкурсах.

«Головна проблема полягає у тому, що сучасне українське законодавство де-факто залишило ОСББ та ЖБК наодинці з тими проблемами, які вони не в змозі вирішити самостійно. Тому на допомогу приходять відповідні ініціативи. Саме тому я завжди наполягатиму на впровадженні та реалізації тих програм, які дозволяють ініціативним мешканцям модернізувати та ремонтувати їх домівки, не чекаючи поки держава нарешті повернеться обличчям до ОСББ та ЖБК», – підкреслила Ганна Свириденко.
Те, що брати участь у таких програмах варто, говорить і суха мова цифр, бо зменьшення витрат на комірне видно, як кажуть, і неозброєним оком. За даними Держенергоефективності, комплексна термомодернізація дозволяє зменшити комунальні платежі на 50% і більше. Так середня річна економія споживання тепла для ОСББ становить 20%, газу – 10%, а електроенергії – 9%.
Все це дозволяє раціонально використовувати спільний бюджет мешканців будинку, а значить, зекономити власні кошти.
Наразі киянам можна скористатися наступними міськими механізмами:

  • Впровадження енергоефективних заходів на умовах співфінансування 70/30;
  • Впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частин кредитів;
  • Співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капремонтів та технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках.
    Мешканці Оболоні можуть звертатися за консультацією щодо участі у програмі підтримки ОСББ та ЖБК за телефоном приймальні Ганни Свириденко (044) 426-52-99, (044) 232-85-98

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.