Київрада ухвалила бюджет столиці на 2020 рік: 2,5 млн. гривень на Вербне та 20 млн. на «Братиславу»

Київська міська рада ухвалила головний фінансовий документ столиці на 2020 рік. Відтак, відповідно до документу, доходи міста Києва становитимуть 58,826 мільярда гривень. В тому числі доходи загального фонду бюджету –  53,6 мільярда гривень, спеціального – 5,1 мільярда гривень.

«Безпрецедентну цифру закладаємо на наступний рік на розвиток освіти в столиці – 21,7 мільярд гривень. Це більше третини бюджету – 37%. На транспорт та дорожнє господарство плануємо спрямувати 10,3 мільярда гривень. На третьому місці галузь ЖКГ – більше 6,7 мільярда гривень», – підкреслив Андрій Странніков. 

Майже стільки ж, 6,7 мільярда гривень, у наступному році місто виділить на галузь охорони здоров’я, ще майже 4,5 мільярда на – соціальний захист киян. Планується спрямувати 400 мільйонів гривень на  придбання житла для черговиків квартирного обліку.  50 мільйонів гривень – на придбання квартир для дітей-сиріт. 

На галузь культури і мистецтва передбачено 1,6 мільярда гривень. На фізичну культуру та спорт – 1 2 мільярда гривень.

Бюджет столиці підтримали 72 депутати Київради, серед яких і представники команди «Правозахисту Оболоні» – Ганна Свириденко та Марина Кочур.

«Я особисто голосувала за кошторис на наступний рік через те, що його пріоритетами визначено освіту, транспорт та житлово-комунальне господарство. А це ті сфери міського життя, які потребують зараз особливої уваги. І, найголовніше, у ньому враховані питання які дуже турбують мешканців нашого району, і над якими ми спільно з ними працюємо вже декілька років. Так, згідно відповідей на мої депутатські звернення, відповідними структурами КМДА передбачається на капітальний ремонт зони відпочинку на озері Вербне два з половиною мільйони гривень, а на капремонт комунального кінотеатру «Братислава» – цілих двадцять», – зазначила Ганна Свириденко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.