Оболонці отримали можливість вирішити давні проблеми своїх будинків завдяки ініціативам Ганни Свириденко

В суботу, 5 вересня на берегах Вербного та Йорданського озер відбувся фестиваль громадських ініціатив під патронатом депутата Київської міської ради Ганни Свириденко.

Комунальні ініціативи

Перші дві ініціативи стосуються вирішення давніх проблем багатоквартирних будинків. Перша полягає у знятті законодавчих перепонів для використання бюджетних коштів для допомоги місту будинкам ЖБК та будинкам, де створено ОСББ. Друга передбачає створення посадовцями КМДА чіткого та зрозумілого документу, який буде регламентувати проведення поточних та капітальних ремонтів багатоквартирних будинків міста. В своєму зверненні до мешканців району Ганна Свириденко публічно висловила свою позицію щодо нового підходу до ремонту будинків.

“Цими ініціативами я хочу змусити парламент дозволити місту виділяти бюджетні кошти на поліпшення стану будинків ОСББ та ЖБК. Впевнена, що за активної підтримки громади, нам вдасться реалізувати задумане”, – додала Ганна Свириденко і закликала всіх мешканців Оболоні підтримати їх своїм підписом або волонтерскою допомогою у їх зборі.

Першими, хто це зробив, стали “батьківщинці” – народний депутат України Олексій Кучеренко та голова Київської міської партійної організації Віталій Нестор, що завітали на районне свято.

Вони рубають – ми садимо.

Однак головною подією дня був старт місцевої ініціативи “Тисяча дерев для Оболоні”, до якої Ганна Свириденко пропонує долучитись кожному. За один день було висаджено майже сотню дерев вздовж Вербного та Йорданського озер.

“Сьогодні, в період агресивної забудови, під ніж йде велика кількість дерев. Росте район, росте населення, зростає кількість приватних автомобілів та міського транспорту. Кожне зрубане дерево – удар по нашому з вами здоров’ю. Звісно, це проблема не тільки Оболоні, а й всього міста, однак для Оболоні, на території якої історично немає великих лісових масивів, де кожне деревце дбайливо висаджувалось практично на піску, це питання стоїть особливо гостро. Тому “Тисяча дерев для Оболоні” – це не просто акція, це мій особистий виклик. Я розпочала цю ініціативу, і дуже зраділа, побачивши таку реакцію. Адже люди, в свій вихідний, пішли не десь на модні розваги, а саме сюди. І вони розуміють, що ми в своєму домі господарі, то ж не варто чекати, поки хтось прийде і зробить щось за нас – треба починати робити самим. Втім, в своїх сусідах-оболонцях я ніколи й не сумнівалась”, – прокоментувала Ганна Свириденко.

І не випадково перші алеї були закладені саме на берегах Вербного та Йорданського озер. Ганна Свириденко не вперше переймається їх долею. Саме завдяки втручанню депутата, при активній підтримці місцевої громади, ще в 2017 році було зупинено будівництво паркувального майданчику на березі озера Вербне, який намагались влаштувати тут з порушенням Водного та Земельного кодексів України.

Так само, завдяки її втручанню та небайдужості місцевих жителів, в 2018 році призупинене будівництво і на озері Йорданське. Це важка боротьба, адже забудовник не здається, через лобізм та залучення кишенькових “активістів” продовжує зазіхати на земельну ділянку. Але Свириденко не дає їм жодної можливості для реваншу, всі ці питання повсякчасно під її пильним контролем.

Тому висадка дерев вздовж озер – не разова акція, а логічне продовження всієї праці на благо району та його мешканців.

Для того, щоб дерева прижились якнайкраще, було враховано рекомендації спеціалістів з озеленення та вибрано верби та акацію. Тепер мешканці прилеглих кварталів матимуть не тільки затишну тінисту алею – по весні ці дерева ще й порадують людей прекрасним ароматом. До того ж, відтепер кожен мешканець разом із сусідами та друзями може сформувати ініціативну групу та звернутися до приймальні Ганни Свириденко, залишивши заявку на озеленення свого двору.

Всі ці ініціативи не залишили байдужими жодного, хто прийшов на свято. Збір підписів на їх підтримку розпочато, і тепер своє слово має сказати громада. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.