На Богатирській, 20 тривають відновлювальні роботи

14 березня у дев’ятиповерхівку на вулиці Богатирська, 20 влучив російський снаряд. Лише у липні міська влада змогла розпочати відновлювальні роботи. Як відомо, пошкоджено два під’їзди.

Зараз розпочалося зовнішнє утеплення та підготовка до внутрішнього оздоблення у четвертому під’їзді. Додатково проведено зрізання металевих балконів на фасадах будівлі із зачищенням фасаду. Також очікуються проєктні рішення щодо відновлення третього під’їзду.

Як раніше розповідала у своєму відеоблозі Ганна Свириденко, відновлення почалося після того, як будинок було обстежено КП «Київекспертиза». Експерти визначили перелік робіт, які необхідно здійснити для його відновлення. Вони будуть профінансовані з резервного фонду міського бюджету та державного бюджету.

@gannasvyrydenko.obolon

Багатоповерхівка на Богатирській, 20, зазнала влучення снаряду.#kyiv #ukraine #war #київ #україна #russianaggression #destroy

♬ original sound – GannaSvyrydenko.Obolon

Щоб отримати докладну інформацію, як просувається відновлення обстріляних будинків у Києві, Ганна Свириденко звернулась з відповідним депутатським запитом до КМДА. В отриманому роз’ясненні йшлося, що підготовка до реконструкції 9 найбільш пошкоджених житлових будинків розпочалася. На це вже виділено кошти з міського бюджету – 1,1 млн грн.

Йдеться про домівки, які знаходяться за адресами: вул. Богдана Гаврилишина, 4 та 6; вул. Чорнобильська, 9А; вул. Кошиця, 7; вул. Котельникова, 80 та 89; просп. Свободи, 10; вул. Соломії Крушельницької, 3А та вул. Ірпінська, 74.

Ці будівлі визнані аварійно-небезпечними, а отже, потребують першочергового ремонту.

Пошкоджений будинок на Лобановського, 6А, вже повністю обстежено, визначено перелік робіт для його ремонту.

Всі небезпечні конструкції будівель будуть демонтовані. Реконструкцією і капітальним ремонтом займеться «Житлоінвестбуд-УКБ».

Наразі внаслідок військової агресії рф у Києві пошкоджені 390 будівель. Більшість з них, а саме 220 – багатоквартирні будинки, решта – об’єкти соціальної інфраструктури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.