Обережно – маленькі їжачки!

Наприкінці літа оболонці набагато частіше бачать їжаків. У парку «Наталка» та інших зелених зонах Києва вони – частина екосистеми. Якраз зараз дорослі їжаки вчать малят полювати, тому виводять їх зі сховку.

Нічого незвичайного не відбувається, просто будьте уважніші на прогулянках. Особливо власники домашніх тварин, бо ваші улюбленці можуть поколоти носи. Їжаки теж отримують стрес, коли на них нападає собака. Та їжака неможливо перемогти у цих поєдинках, тому краще стежити за своїми хвостатими.

Якщо хочете підгодувати їжаків, робіть це правильно. Не давайте їм хліб, солодощі, особливо молоко, яке може викликати отруєння. Краще пригостіть сирим чи вареним м’ясом, паштетом для котів або зоофобусом. Це спеціально вирощені комахи і черв’яки, які можна купити у зоомагазині.

До осені їжаченятам треба набрати 500-600 грамів, щоб нормально перезимувати. Через це вони активно шукають їжу. Їжаки білогруді, які живуть у Києві, харчуються жабами, хробаками, мишами, гусеницями. Їдять навіть рудих іспанських слимаків, які шкодять врожаям на полях та городах. А в містах шукають харчі на смітниках або ж ближче до людей, що бачимо зараз.

Буває, що їжакам потрібна наша допомога, якщо застрягли у паркані чи впали у канави. Або треба перенести їжаченят через дорогу. Допоможіть тваринам або попросіть волонтерів із «Команди порятунку тварин», якщо ситуація складна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.