Робоча група перевірила укриття оболонського ліцею

У Києві 70% батьків розраховують, що з 1 вересня діти будуть навчатися в школі очно. Та заклад освіти відкриє свої двері для учнів лише за умови, що має укриття, яке відповідає усім вимогам.

Нагадаємо, за ініціативою Ганни Свириденко створена робоча група з питань укриттів у закладах освіти Постійна комісія Київради з питань власності. Цього тижня вона працювала в НВК “Спеціалізована школа – ліцей” 20 на Оболоні.

Про підсумки перевірки Ганна Свириденко розповіла у своєму відеоблозі.

Скоро в укритті школи №20 почнеться поточний ремонт. Адміністрація закладу вже подбала про кулер для води, вогнегасники, аптечку. Поставили там стільці та парти.

Одна з вимог до укриття – туалет. У 20-ій школі в укритті зроблять вбиральню із центральною каналізацією. Такий варіант підтримали інші освітні заклади як більш надійний.

Школа ще не знає, скільки дітей і вчителів вміщатиметься в укритті одночасно. За нормативами Міносвіти, якщо у сховищі один вихід, як і у 20-ій школі, у ньому може бути 50 осіб. Більша кількість дозволяється за наявності двох виходів. Можна рахувати кількість осіб, відштовхуючись від площі укриття: на одну людину – один квадратний метр.

Як саме визначати місткість укриття в кожній конкретній школі? Брати до уваги площу приміщення чи кількість виходів? Освітнім закладам бракує чітких інструкцій. Ганна Свриденко підготувала депутатське звернення до Київська міська державна адміністрація – КМДА, щоб з’ясувати ці питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.