На зупинках потрібні укриття

За останній тиждень кияни не раз переконалися в тому, що ховатися під час тривоги серед міста часто немає де. З 1 серпня наземний громадський транспорт столиці зупиняється під час повітряної небезпеки. Пасажири вимушені покинути транспорт, а де шукати найближче укриття – незрозуміло.

Ганна Свириденко разом з колегами Олексієм Окопним та Ігорем Галайчуком зареєстрували проєкт рішення Київради про створення укриттів біля наземних зупинок громадського транспорту, про що депутат розповіла у своєму відеоблозі.

@gannasvyrydenko.obolon

Зупинки в Києві мають бути безпечні. Напишіть у коментарях, біля яких зупинок укриття потрібні у першу чергу.#київ #україна #оболонь #2022 #бомбосховище #укриття #діти #люди #зупинка #транспорт #автобус #маршрутка #дорога #громадськийтранспорт #остановка

♬ original sound – GannaSvyrydenko.Obolon

Такий досвід практикує Ізраїль: на кожній зупинці стоять залізобетонні бункери без вікон та з одним входом. Розраховані на кілька десятків людей. Біля захисних конструкцій можуть встановлювати бетонні стіни товщиною 20 см. Це дозволяє сховатися під час обстрілів і захистися від осколків.

Ізраїльський досвід вже запозичує Харків. Сподіваємося, наші підприємства зможуть оперативно зробити захисні конструкції й для Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.