Плетуть сітки під повстанські пісні

Хор «Гомін», який вперше у радянському Києві заспівав повстанську пісню «Ой, у лузі червона калина», зараз плете маскувальні сітки у 210-ій школі.

У волонтерському штабі Ганна Свириденко познайомилась із Тетяною Чайковською. Вона — хористка «Гомону». Жінка працює вчителькою української мови та літератури у школі №314 на Позняках. Живе на Оболоні, а поки йдуть канікули, приходить разом з мамою плести маскувальні сітки.

Інші учасники хору живуть у різних районах Києва, але часто приїздять волонтерити саме до штабу на Оболоні. Аби робота йшла веселіше – співають. У хорі мало людей з музичною освітою, усі співають на слух.

Здебільшого виконують народні пісні, які збирав по селах засновник хору Леопольд Ященко. Під його керівництвом хор вперше заспівав для столичної публіки «Ще не вмерла Україна», «Боже, великий, єдиний» та інші заборонені за комуністичної влади пісні. За що «Гомін» неодноразово зазнавав утисків. Попри все хор існує вже 53 роки. У його репертуарі назбиралося понад 600 пісень.

Хочете почути, як співає «Гомін»? Приходьте до волонтерського штабу в школі №210 на Йорданській, 22А. Водночас і фронту допоможете.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.