Навіщо Києву міжшкільні укриття

У столиці можуть з’явитися міжшкільні укриття для дітей із різних навчальних закладів, а також бетонні укриття біля зупинок. Про ці ініціативи Ганна Свириденко розповіла в етері телеканалу «Київ».

Перед початком навчального року киян найбільше турбує ситуація з укриттями у школах та дитсадках. Ремонти цих сховищ якраз завершуються. Але, як показали перевірки, не всі укриття мають два чи три виходи. Якщо ж вихід всього один, то за нормативами таке сховище розраховане не більше, ніж на 50 людей. Учнів же у школах може бути в рази більше.

Щоб розв’язати це питання, Михайло Присяжнюк та Сергій Артеменко подали проєкт рішення про створення міжшкільних укриттів. Це дозволить школам та дитсадкам користуватися спільним сховищем, яке знаходиться в пішій доступності. Наприклад, укриттям об’єкта комунальної власності поблизу із закладом освіти. У проєкті рішення пропонується взяти такі сховища на облік, навести там лад, зробити запаси води, їжі та медикаментів.

Раніше Ганна Свириденко разом з Олексієм Окопним та Ігорем Галайчуком підготували проєкт рішення про створення вуличних наземних сховищ поряд із зупинками.

@gannasvyrydenko.obolon

Проєкт рішення про створення міжшкільних укриттів. Та проєкт рішення про створення вуличних наземних сховищ поряд із зупинками.#київ #україна #оболонь #школа #2022 #бомбосховище #укриття #навчання #офлайн #навчанняпідчасвійни #діти #вчитель #зупинка #транспорт #автобус #повітрянатривога #тривога #сховище

♬ original sound – GannaSvyrydenko.Obolon

За нього Київрада голосуватиме найближчим часом. Список місць, де передусім потрібні ці укриття, депутати складуть спільно з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА.Плани встановити такі укриття вже мають Харків та Дніпро. Наприклад, базова модель вуличного модуль-укриття Dot, яку розробили вітчизняні архітектори, коштує 197 тисяч гривень. З броньованими вікнами та дверима – 237 тисяч. Одне укриття можна зробити за 5 днів. Сподіваємося, Київ знайде гроші у міському бюджеті на їхнє будівництво.

Столиця має бути готовою до будь-яких загроз, а кияни почуватися у безпеці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.