НЕОБХІДНО УНОРМУВАТИ ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ МОБІЛЬНИХ УКРИТТІВ САМЕ НА ДЕРЖАВНОМУ РІВНІ

В липні в стінах КМР разом з Инна Силантьева провели круглий стіл на тему: «Мобільні укриття в Україні: проблеми, стан, перспективи». / https://youtu.be/jLgSgV0B_58 / Дійшли висновку, що без зміни законодавства неможливо встановлення мобільних укриттів. Нормативна база ДСТУ та ДБНи щодо укриттів не відповідають сучасним викликам. Тому, разом з Владимир Бондаренко подали проєкт рішення, а саме звернення КМР до Кабміну, з метою внесення відповідних змін.

Як зазначив Володимир Бондаренко, мобільні укриття мають відповідати стандартам та вимогам безпеки, які потрібно визначити на державному рівні. 

«Розкидані українськими містами бетонні куби можуть вважатись укриттями тільки відносно. А усі чиновники, які санкціонують їх встановлення або витрату бюджетних коштів можуть бути обʼєктом кримінальних переслідувань. Тому держава має зробити один невідкладний крок, а саме унормувати встановлення та використання цих укриттів», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що про це рішення державу просить не тільки ДСНС України, але вже і місцеві громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.