Круглий стіл на тему “Актуальні проблеми забезпечення безпеки населення в умовах дії воєнного стану” пройшов у Вишгороді.

Тема забезпечення доступних та придатних до використання укриттів зараз лишається однією з найбільш актуальних. Від цього реально залежить життя багатьох людей під час війни.

“Ми повинні згуртуватися, наші дії повинні бути корисними. Ми хочемо із цього круглого столу взяти максимум користі, для того, щоб зробити правильний висновок та правки, які нині є необхідними для безпеки кожного з нас і держави.” – заявила Інна Силантьєва – співорганізаторка круглого столу.

Відкрив круглий стіл начальник Вишгородської районної військової адміністрації Олексій Данчин:

«Перед початком навчального року ми проробили величезну роботу на рівні громад щодо забезпечення освітніх закладів якісними укриттями для того, щоб діти могли безпечно здійснювати навчання. Вважаю, що наша робота вдалася».

Також він додав, що цей круглий стіл цікавий насамперед тим, що на ньому інші громади поділилися своїм досвідом щодо облаштування укриттів та тими проблемами, з якими вони зіткнулися.

До круглого столу долучилися саме ті люди, які працюють у цьому напрямку – напрямку безпеки для українців. І це був, справді, майданчик для конструктивного діалогу. За результатом фахового обговорення, у Вишгородській райдержадміністрації збереться робоча група, де кожен використає свої напрацювання задля того, аби покращити ситуацію із облаштуванням укриттів, а також внести свої корективи навіть на законодавчому рівні, подавши відповідні матеріали до Верховної Ради України.

Під час обговорення учасники круглого столу дійшли висновку, що необхідно розробити алгоритм дій для освітян під час подвійної загрози – замінування навчального закладу та повітряна тривога. Участь в обговоренні взяли народний депутат Костянтин Бондарєв, Голова Вишгородської районної державної адміністрації Олексій Данчин, Президент «Асоціації соціального розвитку через право» Інна Силантьева, депутати Вишгородської міської ради Анна Жадан Iryna Voiko, представники територіальних громад та поліція. З початком навчального року постійно надходить інформація про замінування шкіл. Особисто звернусь до ДСНС, щоб якнайшвидше розробили такі рекомендаціі. Також, є необхідність у встановлені мобільних укриттів, не тільки в Києві, а й на Київщині. Особливо, біля шкіл, де навчаються до 100 дітей, зупинок громадського транспорту та базарів. Вже зареєстровані в ВРУ відповідні зміни до законодавства, щоб унормувати встановлення мобільних укриттів.

07.09.2023 Вишгород

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.