Привітали Спілку матерів “Сонячний промінь” з 25-річчам!

Розпочала свою діяльність Спілка матерів наприкінці 1998 року, організувавши клуб спілкування та взаємопідтримки родин: проводили танцювальні вечори, спілкування за чашкою чаю, походи в місто. Очолила організацію Стешенко Євгенія Олександрівна. В 2000 році Cпілка вперше виграла конкурс проектів у фонді «Відродження». Проект називався: «Центр з представництва інтересів розумово-відсталих інвалідів та їх сімей». Завдяки успішному виконанню проекту, він був продовжений ще на рік. А вже протягом 2000-2008 років організація виграла та успішно реалізувала 9 міжнародних проектів та 8 проектів по Україні.

Також, вже близько двадцяти років, як Спілка матерів «Сонячний промінь» на своїй базі створила театральну студію «Паростки» для дітей та молоді з особливостями інтелектуального розвитку. За всі ці роки студійна робота переросла в інноваційну програму реабілітації, що базується на використанні художньої творчості. Дана програма, завдяки методичному виданню «Інтегрований театр», відома не тільки в Україні, а і за її межами.

Інтегрований театр є універсальним засобом спілкування, розуміння цього світу. До того ж його можливості, на відміну від звичайної форми спілкування, дивовижні. Людина з особливими потребами, обмежена у спілкуванні та розумінні, за допомогою театру вона отримує унікальну можливість висловити свої почуття і осягти цей світ на високому рівні обміну інформації.

Слід зазначити, що за час роботи організація та її працівники неодноразово були відзначені Президентом України, Міністерством сім’ї, молоді та спорту, Міністерством соціальної політики та праці, Київською міською та Оболонською районною в місті Києві державними адміністраціями.

Бажаємо Організації подальших успіхів та чудових вистав!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.