Розпочався бюджетний процес на 2024 рік

“Вважаю, що в першу чергу кошти мають бути направлені на оборонний сектор та безпеку населення”-заявила депутатка Київської міської ради – Ганна Свириденко.

Минулий рік показав, що найвразливішею темою є безпека громадян. Місто активно працювало над тим, щоб віднайти заходи безпеки для населення в умовах постійних обстрілів міста. Та у громадській приймальні назбиралось чимало звернень щодо побутових проблем району, а саме:

  • укриття у школах і садочках, (не всі заклади освіти ще мають укриття, які придатні для використання, або відсутні другі виходи з укриттів, що зменшує можливість перебування в них всім учасникам освітньго руху):
  • протягом року надходило декілька колективних звернень від населення щодо підвищення енергоефективності у житлових будинках, шляхом заміни вікон у місцях загального користування;
  • велика проблема з ліфтами, тільки у цьому році нам поступило 23 звернення щодо капітального ремонту ліфтів (пасажирських і вантажних);
  • укриття для мешканців у житлових будинках потребують капітальних ремонтів разом з повною заміну комунікацій (водопостачання, теплопостачання і електромереж з щитовими)

Проблем, як завджди, багато. Вирішення ії ускладнено війною, так як багато коштів йде саме на оборонний комплекс. В наступному 2024 році потрібно ефективно розподілити видатки, щоб охопити як можна більше об’єктів житлового господарства, освіти та критичної інфраструктури, для того щоб місто і район комфортно жили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.