Подбайте про своє ментальне здоров’я

До приймальні звернулась мешканка Оболоні, за розмовою вона зізналась, що наразі перебуває в дуже складному психологічному стані, загострення відбулося після повномасштабної війни.

В умовах війни важливо дбати про власне ментальне здоров’я не менше, аніж про фізичне. Українці відчувають тривогу, розгубленість чи непевність. І абсолютно нормально потребувати і приймати допомогу ззовні, зокрема звертатися до фахівців.

На державному рівні наразі впроваджено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».  Українці тільки зараз виховують культуру піклування про ментальне здоровʼя.

В столиці організували надання психологічної та психотерапевтичної допомоги телефоном. А з червня 2022 року у столиці розпочав роботу Київський Міський Кризовий Центр «Соціотерапія». https://crisiscenter.kyiv.ua/

До того ж, фахову психологічну, психотерапевтичну та психіатричну допомогу можна отримати як стаціонарно, так і амбулаторно. Для цього, окрім кризового центру, можна звернутися до одного зі спеціалізованих закладів: КНП «Клінічна лікарня «Психіатрія», КНП «Міський заклад з надання психіатричної допомоги», або до свого сімейного лікаря.

Тож дали пораду нашій мешканці звернутися до спеціалістів і не залишатися з психологічним розладом на самоті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.