У застосунку “Дія” можна повідомити, що укриття зачинене.

«Тепер у «Дії» в сервісі «Незламність» можна знайти інтерактивну мапу з найближчим укриттям і повідомити, якщо воно зачинене, оцінити його, залишити відгук. Відгуки передають до органів місцевого самоврядування. Якщо щодо певного укриття будуть негативні відгуки чи воно зачинене, місцева влада відреагує і розв’яже проблему», — прокоментував Федоров.

Це, насправді, зручний сервіс, реагування відбувається миттєво. Для того, щоб повідомити інформацію:

Щоб знайти найближче укриття в Дії:

  • авторизуйтеся в застосунку;
  • натисніть на розділ Незламність;
  • виберіть категорію — Укриття; 
  • натисніть кнопку — фільтрувати, якщо хочете вказати необхідні параметри. Наприклад, ви шукаєте укриття для людей з інвалідністю;
  • виберіть потрібне укриття на мапі, перегляньте інформацію про нього та прокладіть маршрут. 

У застосунку відображатиметься повна інформація про укриття: його рейтинг, адреса, місткість, вид та фото. Крім цього, мапу укриттів свого регіону можна завантажити на телефон — на випадок, якщо не буде доступу до інтернету.

На сьогодні майже 84 % з понад 60 тисяч укриттів на підконтрольній Україні території відповідають нормам. На момент початку повномасштабного вторгнення цей показник був утричі меншим. Водночас наявна кількість захисних споруд усе ще недостатня. Адже може вмістити лише близько половини населення України, тому робота щодо збільшення їх кількості триває. Фахівці ДСНС та працівники поліції проводять моніторинг та щоквартальні обстеження, щоб мати завжди актуальні дані щодо стану укриттів і головне — їх доступності для населення. Зокрема, наприкінці 2023 року кількість укриттів, які відповідають усім нормам, збільшилася на майже 2 тисячі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.