Дзюдоїстка-вундеркінд стала чемпіонкою світу

Оболончанка Дар’я Білодід стала відомою на весь світ. Вона здобула золото на Чемпіонаті світу в ваговій категорії до 44 кг. Її називають унікальною через те, що вона була наймолодшою серед всіх суперниць. На момент змагань їй було лише 14 років, а інші спортсменки були на два роки старші за українку.

Жага змагань

Займається дівчинка дзюдо протягом 8 років. Для неї боротьба вже стала стилем життя. Але спочатку вона займалася художньою гімнастикою. Та склалося так, що коли її тренер пішла працювати в інше місце, дівчинка вирішила покинути цей вид спорту, і почала приходити до залу в дитячу школу дзюдо «Юний спартаківець», де викладають бойове мистецтво її батьки. Дивлячись, як вони проводять тренування, дівчинка захопилася і сама захотіла займатися дзюдо. Та батьки спочатку таку ініціативу не підтримали, але Дар’я все ж таки вмовила їх. І не даремно, адже стала чемпіонкою світу та Європи з дзюдо 2015 року. Нагадаємо, що чемпіонат Європи проходив в липні в Болгарії, а чемпіонат світу проходив в Боснії та Герцеговині. Саме там наша оболончанка здобула перемогу в італійки. Але, як зізнається дівчина, найскладніше вибороти перемогу було у японки. Адже Японія – це країна, звідки пішло дзюдо і там дуже сильна підготовка спортсменів. За словами дівчини японки дуже сильні та технічні суперниці.

«Найближчі змагання пройдуть в жовтні. А на кубок Європи почну їздити з весни.

Наразі готуюся до всеукраїнських турнірів. Тренуюся я кожного дня, крім неділі. Інколи навіть пропускаю заняття, щоб прийти на ранкові тренування», – розповідає Дар’я. 

Крім того, у вільний час вона ще встигає займатися плаванням та вивчати англійську мову. Зараз дівчина навчається у десятому класі але  вже знає, ким хоче стати в майбутньому. Вона вирішила стати спортивним журналістом та мріє стати олімпійською чемпіонкою.

На меті чорний пояс

Батьки навіть не думали, що їх донька стане чемпіонкою світу, хоча її батько відомий тренер з дзюдо, Геннадій Білодід, бачив, що у його дочки є характер та жага до перемоги.

Наразі батьки продовжують тренувати свою доньку, та, як зізнається батько дівчинки, в спаринг з нею він ставати боїться. Адже Дар’я дуже тендітна. Хоча з іншими дітьми може з легкістю ставати в спаринг. Також за словами Геннадія, Дар’я добре виконує бойові прийоми. Крім того, вона дуже технічна та може перехитрити суперників. Також за словами батька чемпіонки, наразі дівчинка перейшла в нову вагову категорію – 48 кг. Тому в майбутньому планується поїздка до Японії, щоб краще познайомитися з технікою японців та поборотися з ними протягом двох тижнів.

Також за словами Геннадія Білодіда його дочка на шляху отримання титулу майстра спорту.

«На жаль титул майстер спорту до 16 років не дають, але вона б давно мала його отримати, адже перевиконала всі нормативи. В багатьох країнах за це одразу дають чорний пояс, але в нашій поки що такої практики немає. Ми сподіваємося, що комісія піде на поступки і донька отримає чорний пояс», – розповідає Геннадій Білодід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.