Завдяки команді «Правозахист Оболоні» зупинено незаконне будівництво на Йорданському озері

У січні минулого року до громадської приймальні Ганни СВИРИДЕНКО звернулися мешканці будинків, які  знаходяться  біля озера Йорданське, з проханням допомогти зупинити незаконне будівництво  на перетині вулиці Лайоша Гавро та  Московському проспекті.

Як вдалося дізнатися, ще в 2004 році Київрада з порушенням законодавства та дозвільних документів надала забудовнику в оренду земельну ділянку під  будівництво чергового гіпермаркету. Через деякий час забудовник вирішив змінити призначення використання цієї ділянки шляхом будівництва автосалону. При цьому відкритих громадських слухань з місцевими мешканцями не проводилося.

Завдяки активний участі команди «Правозахист Оболоні» до Окружного адміністративного суду  м. Києва мешканцем району  було подано позов щодо визнання  противоправних і незаконних дій Департаментом земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради щодо нездійснення контролю за використанням земельної ділянки, розташованої на перетині вулиці Лайоша Гавро та Московського  проспекту.

І ось нарешті важлива новина для оболонців: Адміністративний суд задовольнив позив мешканки Оболоні зупинити дію рішення Київської міської ради.  Ухвала набрала чинності з 17.04. 2014 і підлягає негайному виконанню на підставі ч.5 статті 118 Кодексу адміністративного судочинства Україні.

Також суд заборонив Київраді приймати будь-які рішення та вчиняти будь-які дії щодо внесення змін цільового призначення вищезазначеної  земельної ділянки, переданої у користування забудовнику. 

Суд постановив заборонити КМДА приймати будь-які рішення та вчиняти будь-які дії щодо продовження правовідносин по  договору оренди вищезгаданої  земельної ділянки, укладеного 23. 06. 2004  забудовником для  будівництва.

Нагадаємо, що правозахисник Ганна СВИРИДЕНКО тричі проводила громадські слухання з мешканцями мікрорайону Оболонь-2 з приводу незаконного будівництва автосалону на цій ділянці. Саме завдяки підтримці Ганни СВИРИДЕНКО вдалося зупинити незаконне будівництво.

Ми постійно слідкуємо за долею Йорданського озера і обов’язково будемо інформувати громаду щодо поточного стану справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.