«Правозахист Оболоні» має намір посилити контроль громадськості за діяльністю районної влади

Громада Оболоні може отримати більше можливостей для контролю діяльності районних посадовців. Адже команда руху «Правозахист Оболоні» долучається до створення нового складу Громадської ради при Оболонській районній державній адміністрації в місті Києві. Рада нового скликання планує працювати з 2015 по 2017 рік. Завдяки цьому, оболончани через своїх громадських представників зможуть долучитися до управління справами у рідному районі.

В установчих зборах взяли участь представники 56-ти громадських організацій. У тому числі Марина Кочур – юрист, керівник громадської приймальні «Правозахисту Оболоні». Багато наших сусідів вже встигли з нею познайомитися особисто. Адже у команді Ганни Свириденко саме вона відповідає за надання безкоштовної юридичної допомоги.

«Я вважаю, що ми зробили ще один важливий крок у питанні громадського контролю діяльності влади. В першу чергу це стосується питань ЖКГ, благоустрою, енергозбереження, захисту зелених зон та безпеки мешканців нашого району», – зазначила Марина Кочур. Також «Правозахист Оболоні» буде продовжувати боротьбу із незаконними забудовами та тримати руку на пульсі екологічного стану району.

Головна суть роботи Громадської ради – здійснення громадського контролю за діяльністю районних органів виконавчої влади. А це означає, що у разі її формування, оболонці зможуть більш ефективно відстоювати свої права та безпосередньо впливати на розвиток району. Влада буде змушена прислухатися до думки громади з будь-яких питань: нової забудови, благоустрою, збереження рекреаційних зон, при складанні витрат бюджету району. Саме мешканці Оболоні будуть вказувати владі на які проблемні питання потрібно спрямовувати кошти, замість того, щоб посадовці розпоряджалися ними на свій розсуд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.