За ініціативи Ганни Свириденко громадський рух «Правозахист Оболоні» розпочав соціальну програму з надання безкоштовної юридичної консультації учасникам АТО

Громадський рух «Правозахист Оболоні» за ініціативи його лідера Ганни СВИРИДЕНКО розпочинає важливу соціальну ініціативу – надання безкоштовної юридичної допомоги учасникам АТО.

Через недосконале українське законодавство учасникам бойових дій на Донбасі часто доводиться відстоювати свої законні права у судах. Але послуги юристів доступні далеко не кожному. Та це не означає, що люди які ціною власного життя та здоров’я оберігають наш спокій повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами. Захист їх прав – це наш громадянський обов’язок.

Наразі у «Правозахисті Оболоні» зазначають, що готові надати фахову юридичну допомогу з наступних питань:

  • Отримання статусу учасника бойових дій;
  • Відновлення на робочому місці та компенсація заробітної плати за час участі в АТО;
  • Отримання пільг учасниками бойових дій та їхніми родинами;
  • Постановка в чергу на отримання житла;
  • Отримання земельної ділянки, передбаченої законом;
  • Питання невідповідного матеріального забезпечення бійців АТО (невиплата щомісячної заробітної плати тощо);
  • Отримання спадщини;
  • Скасування боргу нарахованого банком учаснику АТО;
  • Інші питання.

«Допомога учасникам АТО – це наша справа честі. Нажаль, дедалі частіше трапляються випадки, коли цим сміливим та героїчним людям стає потрібна юридична допомога. Наразі, юристи «Правозахисту Оболоні» вже працюють зі справами такої категорії. Наприклад щодо надання статусу учасника бойових дій або поновлення на службі бійця з батальйону «Миротворець», – пояснює Ганна СВИРИДЕНКО. – Зараз є велика потреба в наданні безкоштовної юридичної допомоги бійцям АТО. І ми це відчули на практиці. Саме тому ми беремо на себе цю соціально-важливу функцію. Наші захисники повинні знати, що їх також є кому захистити в мирному житті».

Для отримання допомоги потрібно телефоном звернутися до приймальні Ганни СВИРИДЕНКО. Викласти юристам суть питання та, якщо буде потрібно, записатися на прийом. Юристи «Правозахисту Оболоні» нададуть весь необхідний спектр юридичних послуг: від первинної консультації до судового супроводу. Наголошуємо, що вся юридична допомога надається безкоштовно.
Отримати первинну консультацію чи записатися на прийом до юриста можна з понеділка по п’ятницю за телефоном – 044-232-85-98. Приймальня Ганни СВИРИДЕНКО знаходиться за адресою: вул. Мате Залки, 10-в.

ДОВІДКОВО. Нагадаємо, що громадська приймальня Ганни СВИРИДЕНКО вже довгий час надає безкоштовну юридичну допомогу всім мешканцям Оболоні. Велика увага приділяється і допомозі нашому війську. За рік армії було передано близько 2000 пар шкарпеток, 800 кг теплого одягу, засоби особистої гігієни, постільна білизна, простирадла, спальні мішки, харчі, ліки, подарунки від дітей тощо. Волонтери організації побували майже на всіх ділянках фронту: об’їздили Донецьку і Луганську область від Маріуполя до Лисичанська.

Наприкінці травня активісти «Правозахисту Оболоні» відвідали Київський військовий госпіталь та передали допомогу від мешканців Оболоні, яка була зібрана під час проведення заходів з благоустрою Йорданського та Вербного озер. Оболонці зібрали для бійців дитячі малюнки, солодощі, медикаменти, бритви, постільну білизну, продукти харчування та особисті обереги. Частина допомоги була також відправлена до Ірпінського госпіталю.
Прес-служба ГО «Правозахист Оболоні»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.