Мешканці з вул. Лайоша Гавро, 24-б дружно оновили свій двір

Громадський рух «Правозахист Оболоні» продовжує підтримувати ініціативних мешканців району та спільно наводити лад у наших дворах. У минулий четвер 10 вересня мешканці з будинку по вул. Лайоша Гавро, 24-б разом з активістами «Правозахисту Оболоні» дружно взялися до роботи і за кілька годин оновили власний двір.

І дорослі, і малі з радістю наводили лад на рідному подвір’ї. Охочих попрацювати заради спільного блага виявилося настільки багато, що ледь вистачило на всіх кісточок для фарби. Дітлахи були найактивнішими учасниками, вони підказували батькам у який колір фарбувати парканчик та нові бруси на лавках: всі дружньо фарбували паркан та лавочки. Також відремонтували стару лавку та зацементували оббиті сходи біля парадного. Подумали мешканці будинку і про перехожих на сусідній алейці, вони попросили команду майстрів Громадського руху зварити там нову лавку, щоб люди могли відпочивати. Крім цього, мобільна приймальна Ганни Свириденко надавала людям юридичну допомогу.

«Я дуже вдячна небайдужим оболонцям, які знайшли час для того, щоб зробити свій район гарнішим та комфортним для життя. Ми продовжимо і далі разом робити наші подвір’я чистими та затишними. Адже все в наших руках», – зазначила лідер руху Ганна Свириденко.

Місцеві мешканці в свою чергу з усмішкою та задоволенням оновлювали свій двір, було багато сміху та жартів. Люди казали, що вже давно так дружньо не збиралися. І вже за кілька годин подвір’я будинку стало яскравим та чистим.

«Про суботник дізнався від сусідки Ольги. Вона запропонувала навести лад у власному подвір’ї. І я, як активна людина, вирішив підтримати своїх сусідів. Адже дуже полюбляю виходити на суботники. Настрій гарний, особливо тому, що поставимо нашим бабусям нову лавку. Хотілося, щоб суботники проходили частіше. Така ініціатива мені подобається», – розповідає Леонід, місцевий мешканець.

Таміла Олексіївна, перша мешканка цього будинку, також долучилася до робіт: «В цьому будинку я найперший мешканець. На толоку я не виходила, адже постійно працювала, а тепер онучок виріс і я вирішила долучитися до гарної справи. З задоволенням попрацювала на свіжому повітрі. Пофарбувала паркан, поспілкувалася із сусідами».

Роботи по наведенню ладу сподобалися і Наталі, місцевій мешканці: «Сусіди запропонували вийти на суботник. Мені дуже сподобалася ця ідея, адже я давно не наводила лад на власному подвір’ї. Тому разом із донечкою прийшла навести красу. І привчити малечу з дитинства виходити на толоку. Крім того, дуже давно хотіли поставили лавку для бабусь, а тут випала така дуже чудова нагода. Тому такі ініціативи я завжди підтримую. І дуже позитивно до цього ставлюся. Знаю, що Ганна Свириденко ще проводить заходи для дітей. Ми ходимо туди всією родиною».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.